Foto: Jarle Vines
Foto: Jarle Vines

Kan tjene penger på Søder-salg

FK Haugesund vil få penger hvis Alexander Søderlund blir solgt til utlandet.

TIPPELIGAEN: I dag ble det kjent at en russisk toppklubb ønsker å kjøpe tidliger FK Haugesund-spiss og Tippeligaens toppskårer, Alexander Søderlund. I følge TV2 har Rosenborg blitt tilbudt i underkant av 10 millioner kroner for kraftspissen. Skulle et salg gå igjennom vil deler av salgssummen gå til FK Haugesund.

– Jeg ønsker ikke å kommentere hvor stor prosent det dreier seg om, men kan bekrefte at vi får penger ved et Søderlundsalg, sier Ingolf Steensnæs.

Rosenborg har i følge TV2 avslått budet på spissen som foreløpig står bokført med 18 mål på 19 kamper. TV2-ekspert Mini Jacobsen tror det bare er et tidsspørsmål før spissen blir solgt.

– Jeg skjønner veldig godt at det er interesse rundt Søderlund. Det vil være snodig om han ikke blir solgt. Jeg har vondt for å se at han blir i Norge slik han holder på nå. De er ikke fornøyd med summen, men den vil vokse etter hvert , sier han til TV2.

Søderlund ble i sin tid solgt for over 6 millioner kroner til trønderne. FK Haugesund har rett på prosenter av en salgssum som overstiger dette. Det kan bety flere hundre tusen kroner ekstra inn på FKH-kontoen. Til adressa.no sier Søderlund at han er klar over interessen men at utenlandsspill ikke er noe han tenker på i øyeblikket.

– Det må i så fall være en veldig bra klubb. Det skal veldig mye til for at jeg drar akkurat nå. Jeg har gitt beskjed til Tore (agent Pedersen) at han må si fra om det skjer noe konkret, ellers er det ikke noe jeg legger meg så veldig borti, sier Søderlund til adressa.no

Men det er imidlertid ikke bare et salg av Søderlund som vil gi friske penger inn på konto. TV Haugaland vet at FK Haugesund også vil tjene penger hvis RBK skulle lykkes med å ta seg til gruppespillet i Europa League.