gytkjear

Tre mål av Gytkjær

Danske Christian Gyrkjær fant skåringsformen mot Aalesund. Satte tre baller bak Sten Grytebust.

TIPPELIGAEN: For de som var i tvil om Christian Gytkjær fremdeles kan skåre mål kom svaret i dag. Dansken var i det umulige hjørnet mot Aalesund og senket sunnmøringene på egen hånd med tre skåringer.

FK Haugesund har vist alt annet en solid hjemmeform denne sesongen, og hadde ikke vunnet hjemme siden 4-0 seieren over Strømsgodset i mai. Dette kombinert med at Aalesund har hatt et godt tak på FKH de siste sesongene gjorde at publikum var avmålt optimister før kampen.

FK Haugesund gjorde to bytter fra laget som slo Viking i forrige serierunde. Nyervervelsen Sad’eeq Yusuf, som ble spilleklar tidligere i uken, erstattet Daniel Bamberg, mens Martin Bjørnbak tok plass i midtforsvaret for en suspendert kaptein, Vegard Skjerve.

De første 25 minuttene ble en stillingskrig mellom to lag som ikke ønsket å risikere for mye bakover. Kontante taklinger, mange dueller og lite spill var stort sett fasiten. Det var likevel FK Haugesund som virket som de ville mest.

Christian Gytkjær har ikke vært like giftig foran mål denne sesongen. Før kampen mot Aalesund hadde dansken kun nettet fem ganger. I det 29. minuttet skulle han imidlertid få sin sjette skåring for sesongen. Et hjørnespark blir slått hardt inn i feltet av Kristoffer Haraldseid. Michael Enge Haukås får stusset ballen bakover. På bakre stolpe står en umarkert danske og setter ballen i netttaket.

Tre minutter før pause var dansken på ferde igjen. Nyervervelsen Sad’eeq Yusuf kommer seg forbi Jo Nymo Matland. Han ser Christian Gytkjær inne i feltet. Dansken strekker ut en fot og legger på til 2-0.

Aalesundtrener Trond Fredriksen gjorde grep i pausen. Ut gikk Vebjørn Hoff og Oddbjørn Lie, inn kom Carl Bjørk og Henrik Rørvik Bjørdal. Det så ut til å hjelp, for Aalesund klarte å etablere spill høyere på banen. Etter 54 minutter får de uttelling. Leke James blir felt av Kristoffer Haraldseid inne i straffeboksen. Spissen velger å ta straffen selv og reduserer til 2-1.

Målet så ut til å gi energi til Aalesund, som presset FK Haugesund bakover i banen. I det 70. minuttet er det kun en god inngripen av midtstopper Martin Bjørnbak som hindrer skåring. Leke James spilles vakkert alene igjennom med keeper. Aalesundspissen er imidlertid litt for ubesluttsom, og Bjørnbak får taklet ballen til hjørnespark.

Den største sjansen i omgangen var det imidlertid FK Haugesund som stod for. Ungutten Sverre Bjørkkjær har hatt gode innhopp de siste to kampene. Mot Aalesund ble han byttet inn allerede etter 3 minutters spill for en skadet David Myrestam. Syv minutter før slutt får han vist frem skuddfoten sin. Fra 17 meter smeller han til, men ballen går i stolpen.

Tre minutter før slutt viser Christian Gytkjær at han er blant de beste spissene i Tippeligaen når han har formen og selvtilliten inne. Dansken mottar ballen på rundt 20 meter. Goalgetteren vender opp og prikker inn 3-1 uttagbart nede i hjørnet til Sten Grytebust.

FK Haugesund tok med seieren mot Aalesund sin første hjemmeseier siden mai, og klatret forbi Aalesund på tabellen.

Også rundens andre resultater var gunstige for FKH. Fredag tapte Møndalen 2-1 mot Sandefjord mens Tromsø tapte 1-0 mot Vålerenga. Lørdag vant Viking over Sarpsborg 08.

I kvelden runde knuste Bodø/Glimt Start 5-1. Dermed har FK Haugesund nå fått en luke på 8 poeng til kvalifiseringsplassen.