Foto: Arkiv
Foto: Arkiv

Avaldsnes vant overlegent

Tom Nordlies damer knuste et sjanseløst Arna-Bjørnar 5-0 på bortebane.

TOPPSERIEN: Avaldsnesdamene var klare favoritter da de for andre gang på en uke møtte Arna-Bjørnar. I cupen på tirsdag ble det solide 5-1 og kvartfinaleavensement. I ettermiddag ble det enda større forskjell mellom lagene.

Tom Nordlie sa etter cup-kampen at han hadde en viktig oppgave i å holde damene skjerpet til dagens seriekamp, slik at de ikke tok for lett på oppgaven. Beskjeden sank tydeligvis inn, for Avaldsnesdamene var aldri truet.

Allerede etter 3. minutters spill tok Karmøylaget ledelsen ved landslagspiss Elise Thorsnes. Dermed var lista satt for fortsettelsen.

Avaldsnes skapte store sjanser anført av en god Frida Magnusdottir. Etter 11 minutter kunne den islandske angriperen ha lagt på til 2-0 for Avaldsnes, men ballen gikk over mål fra kloss hold.

2-0 til gjestene ble det imidlertid etter 23. minutter. Også denne gangen var det Elise Thorsnes som står for skåringsjubelen etter å ha blitt fint spilt gjennom forsvaret til Arna-Bjørnar.

Til tross for at Arna-Bjørnar sto høyere med laget i 2. omgang fikk de lite til å stemme i den siste fasen av spillet. Etter 60 minutters spill må Megan Kinneman i Arna-Bjørnar-målet hente dagens 3. ball ut av nettet etter scoring av Frida Magnusdottir.

I det 76. minuttet var islandske Magnusdottir på ferde igjen. Denne gangen legges hun i bakken av keeper Kinneman innenfor 16 meterboksen. Cecilie Pedersen får æren av å øke til 4-0 til Avaldsnes.

Avaldsnes gav seg imidlertid ikke med det. Karina Sævik, som spilte sin siste kamp for Karmøylaget etter overgangen til Kolbotn tidligere i uken, fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 5-0.

Med seieren i dag knappet Avaldsnes innpå LSK Kvinner etter at de kun klarte 0-0 borte mot Stabæk.