TIL HAUGESUND: Abid Raja kommer til Haugesund for å se på sykkelforholdene i byen. Foto: Venstre
TIL HAUGESUND: Abid Raja kommer til Haugesund for å se på sykkelforholdene i byen. Foto: Venstre

Vil ha statlige sykkelpenger

Haugesund kommune ønsker at flere mennesker skal sykle fremfor å bruke bil. Nå vil Haugesund Venstre få hjelp av staten til finansieringen.

SAMFERDSEL: I forbindelse med Stortingets behandling av revidert nasjonalbudsjett 2014, ble det opprettet en tilskuddsordning til tiltak for økt sykkelbruk i kommuner og fylkeskommuner. Det er bevilget 10 mill. kr til ordningen i 2014 og i forbindelse med Stortingets behandling av statsbudsjettet for 2015 ble det bevilget en ramme på ytterligere 85 mill. kr. Haugesund kommune er foreløpig ikke med i pordninge. Det ønsker Haugesund Venstres ordførerkandidat, May Britt Vihovde, å gjøre noe med.

– I den forbindelse har vi invitert stortingspolitiker Abid Raja til å være med på en sykkeltur i Haugesund, slik at han får se hvilke utfordringer vi har, sier Vihovde.

Raja kommer til Haugesund lørdag 8. august og vil sykle rundt i byen for å se på hvilke forbedringer for syklende som står på tapetet. Med på turen blir også representanter fra Haugesund Venstre, folk fra lokalavdelingen av Syklistenes Landsforbund, samt representanter fra planavdelingen i Haugesund.

Stortingspolitikeren har brukt hele sommeren på å sykle fra Lindesnes til Nordkapp og

– Vi ønsker å satse på sykling og må tilrettelegge bedre. Haugesund kommune har ikke penger til dette og må derfor ha statlig hjelp for å realisere planene. Vi er nødt til å gjøre noe for å få tilgang til de statlige støtteordningene, sier Vihovde.