OVERTAR I DAG: Studentsamskibnaden overtar i dag nybygget i Sørhauggata 100. Foto: Marius Haugen
OVERTAR I DAG: Studentsamskibnaden overtar i dag nybygget i Sørhauggata 100. Foto: Marius Haugen

Overtar studentblokka

Studentsamskipnaden i Haugesund overtar mandag den nye studentblokka midt i Haugesund sentrum.

STUDIESTART: Med kun en uke igjen til studiestart kan Høgskolen Stord/Haugesund glede seg over at den nye studentblokka midt i Haugesund sentrum nå er innflyttingsklar. Etter en hektisk byggeperiode på 8 måneder vil studentene flytte inn neste uke.

– Jeg synes vi har utnyttet plassen på hyblene veldig godt. Med skreddersydd seng med skuffer med mye plass under sengene, pult med en praktisk skuffeseksjon og bod med god oppbevaringsplass. I tillegg er det veldig høyt under taket, så rommene virker større enn de er, sier direktør i stundentsamskibnaden Stord/Haugesund, Heidi Aarøe Moe til eget nettsted.

Studenthuset er bygget i massivt tre og er et passivhus. Blokka har 57 hybler og 17 leiligheter noe som gjør at 91 studenter vil kunne bo der. I tillegg skal bygget inneholde en kaffebar og en lesesal som studentene kan benytte seg av.