PÅ VALGLOKALET: Støre benyttet også anledningen til å åpne den lokale valgkampen for Ap.
PÅ VALGLOKALET: Støre benyttet også anledningen til å åpne den lokale valgkampen for Ap.

– Norsk teknologi i verdensklasse

Jonas Gahr Støre og en stor delegasjen fra Arbeiderpartiet var onsdag på Killingøy for å lære mer om DeepOcean og få innspill til hvordan politikerne kan legge forholdene bedre til rette for offshore-bransjen.
LYTTET OPPMERKSOMT: Jonas Gahr Støre stilte spørsmål og var svært interessert i å vite hva som skal til for at DeepOcean skal lykkes.  Her med Ottar Mæland (orange jakke) og Arne-Christian Mohn (t.h.). Foto: Frank Krogh Kongshavn.

Jonas Gahr Støre og en stor delegasjen fra Arbeiderpartiet var onsdag på Killingøy for å lære mer om DeepOcean og få innspill til hvordan politikerne kan legge forholdene bedre til rette for offshore-bransjen.

Arbeiderpartiets leder mener det er innlysende hvorfor han valgte å besøke DeepOcean.

LYTTER OPPMERKSOMT: Fra v: Simon Næsse, Marianne G. Chesak, Jonas Gahr Støre, Arne-Christian Mohn og Ragnhild Bjerkvik.

PÅ FØRSTE RAD: Fra v: Simon Næsse, Marianne G. Chesak, Jonas Gahr Støre, Arne-Christian Mohn og Ragnhild Bjerkvik.

– Presentasjonen forklarer det. Det er norsk teknologi i verdensklasse, de har stor omstillingsevne, og er et eksempel på hvordan det som er utviklet på bakgrunn av norsk olje og gass kan ta steget over i vind og nye næringer, sier Støre.

Møtet begynte med at sjef for DeepOceans operasjoner i Nordsjøen, Ottar Mæland, presenterte selskapets virksomhet, før delegasjonen ble vist rundt på området.

– Jeg ville høre hva som er erfaringene med omstilling og hva som er behovene for å lykkes, samt hva vi i politikken kan bidra med.

Opptatt av lærlingene

Han trekker frem flere gode innspill som han vil ta med seg videre.

– Punkt én er å ta vare på kompetansen, og det synes jeg bygger opp under det vi har vært opptatt av. Noe av det viktigste vi kan gjøre i politikken er å sørge for at bedrifter slipper å si opp ansatte, men heller finne andre ordninger og endre permitteringsregelverket, sånn at man tar vare på kompetansen, og særlig de unge, forklarer Støre, som åpenbart var interessert i å vite hvordan kommende generasjoner følges opp.

PÅ VALGLOKALET: Støre benyttet også anledningen til å åpne den lokale valgkampen for Ap.

PÅ VALGLOKALET: Støre benyttet også anledningen til å åpne den lokale valgkampen for Ap.

– Dette er en bedrift som også tar inn lærlinger, tar det samfunnsansvaret, som er både i deres og samfunnets interesse. Så å høre om det og også få møte en av lærlingene, det var en fin opplevelse.

– Mulighet til å påvirke

Ottar Mæland skulle nok egentlig deltatt på Subsea-konferansen (Subsea Operations Conference) som ble avholdt på Scandic Maritim Hotel denne uken, men synes det er viktig å informere om de utfordringene bransjen står overfor.

– Det er alltid spennende å få besøk av folk som er interessert i det vi holder på med, spesielt når det er noen som faktisk har mulighet til å påvirke noen av de problemstillingene vi er oppi, sier Mæland.

Han hadde mye på hjertet, men avsluttet gjennomgangen med å trekke frem de mest sentrale poengene.

– Det viktig budskapet for vår bransje, som vi tror er en fremtidsrettet virksomhet med mange gode år foran seg, både i Norge og som eksportvare, er at vi er i en veldig krevende situasjon. Markedet har falt dramatisk på relativt kort tid, og for oss som bedrift handler det om å ta vare på ryggraden vår, som er organisasjonen og menneskene som jobber her. I lys av det ser vi gjerne at det kommer noen tiltak fra politisk side som stimulerer til økt aktivitet og gjør oss mer konkurransedyktige, utdyper Mæland.

Blir glad av jazz

Hovedårsaken til at den profilerte politikeren tok turen til Haugesund er at han skulle stå for den offisielle åpningen av Sildajazz. En forespørsel han satte stor pris på.

IMPONERT: Jonas Gahr Støre roste frivilligheten da han åpnet Sildajazz å onsdag.

ÅPNET FESTIVALEN: Jonas Gahr Støre roste frivilligheten da han åpnet Sildajazz å onsdag.

– Jeg er, som folk flest tror jeg, glad i jazz. Fordi du blir glad av det, og Sildajazz er noe jeg har hørt om i snart 30 år. Jeg har blitt invitert til å åpne festivalen før, men har måttet takke nei, så da er det fantastisk hyggelig å endelig kunne takke ja. Jeg gleder meg.

Som den rutinerte politikeren han er, fant han tid til å dra innom flere viktige institusjoner i Haugesund og på Haugalandet. Deriblant Karmsund Havn på Husøy, Haugesund Røde Kors, der han fikk innsyn i Meigjengen-prosjektet, og selvfølgelig brukte han anledningen til å gi Arbeiderpartiets lokallag litt drahjelp foran det kommende kommunevalget.

– Haugesund Arbeiderparti har en fantastisk flott kandidat som bobler over av pågangsmot og ideer. Og jeg opplever at vi har et lag her som skal gjøre et godt valg, og som er i gang med å snakke med andre samarbeidspartier, sånn at vi kan får enda mer innflytelse i denne viktige regionen.