audition

Mangler gutter til musikal

Karmøy kulturskole skal sette opp musikalen «Footloose», men trenger flere gutter. Onsdag 26. august blir det enda en audition på Karmøy kulturhus.

Musikkansvarlig Ove Olaisen og koreograf Siri Nesse Pedersen er klar for ny auditionrunde.

Karmøy kulturskole skal sette opp musikalen «Footloose», men trenger flere gutter. Onsdag 26. august blir det enda en audition på Karmøy kulturhus.

Kulturskolen valgte å sette opp «Footloose» på grunn av at den appellerer godt til begge kjønn. I mai ble det holdt auditions til musikalen, men det kom for få gutter.

– Hovedsakelig holder vi enda en audition fordi trenger flere gutter, men vi har også lyst at flere skal få sjansen til å være med. Det er kanskje noen som har fått tenkt seg litt om i sommerferien, forteller koreograf Siri Nesse Pedersen.

Rebeller og opprør
Gjennom musikalen følger vi gutten Ren som må flytte fra storbyen Chicago til den lille byen «Bomont» sammen med sin mor. Her er det forbud mot å danse og å spille høy «populærmusikk» på grunn av en ulykke som rammet den lille byen for noen år tilbake. Alt forandrer seg når Ren bestemmer seg for å utfordre forbudet og riste liv i den lille byen igjen.

– Noen gutter tenker kanskje at musikal er en jentegreie, og det er veldig synd. «Footloose» er muligens den minst feminine musikalen vi har satt opp. Det handler jo om rebeller som gjør opprør, så jeg vil absolutt si det er tøffe gutteroller, sier Nesse Pedersen.

Musikalen inneholder både teater, dans og sang. Elevene må derfor regne med å bruke to til tre timer hver uke til øvelser.

– Det er nok også noen som tenker at dette tar mye tid. Vi har løsninger hvis vi ikke får tak i flere gutter, men det er aller beste er selvfølgelig å få flere med, så vi prøver en runde til.

Ikke skummelt

De som har lyst å være med på audition, må forberede en tekst og en sang.

– Det blir også en danseaudition, men dette er fremdeles valgfritt for guttene. De guttene som var på audition i mai, ble med på danseaudition, for de hadde lyst å se hva det gikk ut på. Det er ikke noe skummelt. Vi vil bare se måten de takler og tar trinnene på. De skal tross alt gå her i 1,5 år, så de lærer mye underveis.