Vannpistol forårsaket politiaksjon

En person fikk "refs" av politiet etter at han dro spøken litt langt.

HAUGESUND: Tre politipatruljer måtte i natt i aksjon etter at operasjonssentralen fikk melding om at en person ble forfulgt med bil i søre bydel. Sjåføren av bilen skal i følge meldingen ha vist frem et våpen ut et av vinduene. Det førte til en væpnet utrykning.

– Selv om politiet alltid er bevæpnet vil det i slike tilfeller innhentes bevæpningstillatelse fra politimesteren. Dette er oppdragsstyrt, og politiet kan i slike tilfeller benytte seg at en del annet utsyr, sier operasjonsleder Rune Plassen.

Etter 45 minutters leting kom politiet over en kjenning. Nærmere undersøkelser viste at det dreide seg om en spøk. «Våpenet» var av den ufarlige sorten, nemlig en vannpistol.

– En spøk bør ikke dras så langt. I dag finnes det mange gjenstander som på avtand kan ligne et våpen og det kan få kjedelige konsekvenser, sier Plassen.