MYE PÅ MENYEN: Kokker fra Meny serverer gode middagstips og har med seg et rikholdig utvalg fra butikken.
MYE PÅ MENYEN: Kokker fra Meny serverer gode middagstips og har med seg et rikholdig utvalg fra butikken.

Mange fristelser på SunnMat-festivalen

I forbindelse med Rehabiliteringskonferansen arrangeres i disse dager historiens første SunnMat-festival. Mange sultne publikummere har tatt turen innom teltet på Rådhusplassen.
SILDAWRAPS: Arjen Kraaijeveld i Matjes byr på matjessild i tortilla. Han mener festivalen har fått en god start. Foto: Frank Krogh Kongshavn

I forbindelse med Rehabiliteringskonferansen arrangeres i disse dager historiens første SunnMat-festival. Mange sultne publikummere har tatt turen innom teltet på Rådhusplassen.

Festivalen foregår på flere arenaer, men «hovedscenen» ligger i det hvite teltet, hvor ulike produsenter og distributører tilbyr sine varer til nysgjerrige gastronomer. Deriblant nederlandske Arjen Kraaijeveld som lokker til seg de besøkende med matjessild i tortilla-wraps.

SUNT OG GODT: SunnMat-festivalen åpnet mandag og varer til ut onsdag (5. august).

SUNT OG GODT: SunnMat-festivalen åpnet mandag og varer til ut onsdag (5. august).

– Det har vært en god del folk her, så jeg er ganske godt fornøyd, sier Kraaijeveld, bare noen timer etter at Festivalteltet åpnet.

– Det er kanskje litt færre boder enn jeg hadde trodd, men det er vel bare en fordel for meg. Alle liker uansett matjessild, sier han og smiler.

– Må tenke fornuft

Kraaijeveld forteller at han dessverre går glipp av Sildajazzen i år, men at de setter opp en stand utenfor Maritim Hotel sånn at en kan få tak i matjessild hele uken.

– Dette er jo sildabyen, så sånn må det jo være. Dette er et produkt som er veldig kjent i utlandet, men fortsatt er rimelig ukjent i Norge, forteller han.

Han synes SunnMat-festivalen er et veldig godt tiltak.

– Det er bra at noen setter fokus på sunn mat. Alle har penger nok til å stappe i seg alt mulig, så vi må begynne å tenke fornuft. Før var det ikke så mye juksemat, men nå kan folk spise det hver dag, sier han, og anslår at det har vært noen hundre mennesker innom allerede.

– Det har vært greit besøk. Det er en liten festival som er i sin spede begynnelse, så dette lover veldig bra.