DØR-TIL-DØR: Jarle Utne-Reitan, Benedicte Johannessen og Bent Høie slo av en prat med Anne-Grete og Bjørn Sigve Larssen i forbindelse med valgkampen. Foto: Marit Nilsen
DØR-TIL-DØR: Jarle Utne-Reitan, Benedicte Johannessen og Bent Høie slo av en prat med Anne-Grete og Bjørn Sigve Larssen i forbindelse med valgkampen. Foto: Marit Nilsen

– Har aldri fått døra slengt i trynet – ennå

Helseminister Bent Høie (H) synes alltid det første huset er vanskeligst når han går dør-til-dør for å drive valgkamp.

SKÅREDALEN: Mandag kveld var helseministeren å se i Skåredalen sammen med Haugesund Høyres listetopper, Jarle Utne-Reitan og Benedicte Johannessenen.

I løpet av valgkampen vil nærmere 10.000 husstander få besøk av Høyres lokallag på Haugalandet.

Men særlig vanskelig start kan en ikke si at de fikk. Bak den første døren sto nemlig Anne Grete og Bjørn Sigve Larssen som på forhånd visste at Høyrefolket ville banke på døra.

– Ja, vi fikk en melding på forhånd, men det er likevel litt skummelt med presse og det hele! Men veldig kjekt å se at Bent Høie er med, sier Anne Grethe Larssen til TV Haugaland.

Sender ut postkort

Som regel sender partiet ut et postkort en ukes tid i forveien for å fortelle folk i området at de kommer for å slå av en prat, og gi dem anledning til å stille spørsmål i forbindelse med valgkampen.

– Det har trolig forsvunnet i all posten, tror fruen i huset.

I hjemmet er det mannen Bjørn Sigve som er mest opptatt av politikk.

– Jeg har jo fulgt med i alle år. Ikke de smale sakene, jeg er mer opptatt av bredde og  retning. Kommunepolitisk synes jeg at det må ryddes opp i administrasjonen og få balanse i budsjettet, sier Bjørn Sigve Larssen til høyretoppene som noterer flittig bak øret.

– Vi skal gjøre som best vi kan, sier Utne-Reitan som legger til at dersom de ikke kan svare på det folk spør om, noterer de og kommer tilbake med info senere.

Bruker ferien til valgkamp

Det er tydelig at førstekandidaten til Haugesund Høyre liker det han holder på med.

– Jeg hadde ikke brukt tre uker oppspart ferie fra i fjor og nesten to uker avspasering til dette hvis jeg ikke syntes det var gøy, sier han smilende til TV Haugaland.

Svært fornøyd er han over at Høie med på runden.

– Dette er en veldig god anledning å treffe folk og høre hva de er opptatt av før et lokalvalg, sier helseministeren til TV Haugaland.

– Opptatt av det nære

– Har du noen gang fått døren slengt i trynet?

– Det har selvsagt hendt at noen sier de ikke er interessert, at de ikke har tid, eller rett og slett ikke er politisk interessert. Men de fleste har noe å fortelle, og stort sett bryr de seg om skoleveier, barnehager og reguleringsplaner, det nære, sier Høie.

– Noen spesiell grunn til at Skåredalen ble valgt ut i kveld?

– I Skåredalen er det mange som stemmer høyre, og det er vi er veldig glade for, sier Utne-Reitan.