Joachim Trier

Gullpalme-kandidat avslutter Filmfestivalen

Joachim Triers kritikerroste «Louder Than Bombs» får norsk premiere i Haugesund når den avslutter Filmfestivalen onsdag 19. august.
NORSK PREMIERE: Gullpalme-kandidaten «Louder Than Bombs» blir avslutningsfilm på Den Norske Filmfestivalen i Haugesund. Her er regissør og manusforfatter Joachim Trier på settet til filmen. Foto: Presse

Joachim Triers kritikerroste «Louder Than Bombs» får norsk premiere i Haugesund når den avslutter Filmfestivalen onsdag 19. august.

– Det er en ære for festivalen å ønske Joachim Trier velkommen tilbake til filmfestivalen i Haugesund. Sist var han her med «Oslo 31. august», og nå kommer han tilbake med Gullpalme-nominerte Louder Than Bombs, som er så beundringsverdig konvensjonsfri at den best kan beskrives som Joachim Trier – rendyrket,  uttaler programsjef Håkon Skogrand i en pressemelding tirsdag formiddag.

– Det er også med begeistring festivalen registrerer at «Louder Than Bombs» er invitert til filmfestivalen i Toronto, og at den dermed fortsetter sin triumfferd på de prestisjetunge festivalene. Filmen er så vidt jeg vet solgt til over 80 land allerede. Det varmer å se at en norsk filmskaper med høye kunstneriske ambisjoner når ut til hele verden, og at Den norske filmfestivalens publikum også er høyt prioritert, fortsetter programsjefen.