SISTE NM: Etter 15 år i HIL legger karmøybuen Morten Velde opp. - Nå blir det mer tid til familien, sier småbarnspappaen. Foto: Marit Nilsen
SISTE NM: Etter 15 år i HIL legger karmøybuen Morten Velde opp. - Nå blir det mer tid til familien, sier småbarnspappaen. Foto: Marit Nilsen

Avsluttet med 10. plass i NM

HIL-løper Morten Velde håpet på en god plassering, men var aldri i nærheten av medalje på lørdagens finale på 1.500-meter.

NM I FRIIDRETT: Han har vært i HIL halve livet, og i dag løp Velde sin første og siste 1.500-meter i NM på hjemmebane.

– Det er som et tveegget sverd. Man føler jo et større press på å prestere på hjemmebane, men samtidig har du mye støtte i familie, slekt og venner som kommer for å heie, sa Velde til TV Haugaland før finalen. 

Han truet aldri med å ta ledelsen, og avsluttet med en 10. plass på tiden 3,57,57.

Vant gjorde Snorre Holtan Løken med tiden 3,49,98. Andreplassen gikk til Filip Ingebrigtsen som løp inn til 3,50,45 før Roald Frøskeland tok bronsen (3,50,76)

Nå bærer det avgårde i bryllup på Røvær for Morten Velde sammen med kona Ingrid.

– Hvordan blir det å legge opp?

– Det blir rart. Jeg må nok trø opp stien etterhvert som jeg går. Det blir mer tid til familien, og så skal jeg kjenne på lysten og være med på det som frister. Kanskje mosjonsløp, sier 31-åringen.

Men det som blir aller verst, er treningen.

– Jeg vil jo holde meg i form, men å trene bare for å trene blir rart. I alle år har jeg hatt et mål å trene mot, men nå er det altså slutt, sier han.