– Vi er veldig fornøyde med resultatene. Været var veldig skiftende, med strålende sol frem til Skudeneshavn, for så å skifte til snø og hagl resten av løypa, forteller daglig leder Geir Olsen.
– Vi er veldig fornøyde med resultatene. Været var veldig skiftende, med strålende sol frem til Skudeneshavn, for så å skifte til snø og hagl resten av løypa, forteller daglig leder Geir Olsen.

NM i friidrett er i gang

Norgesmesterskapet i friidrett startet i dag på Friidrettsstadion ved Haraldsvang. – En stor ære for oss i HIL, sier leder i NM-komiteen John Kongshavn.

Norgesmesterskapet i friidrett startet i dag på Friidrettsstadion ved Haraldsvang.
En stor ære for oss i HIL, sier leder i NM-komiteen John Kongshavn.

Fredag klokken 17 gikk det offisielle startskuddet for årets NM i friidrett. Det var HIL-koret, etterfulgt av taler, som stod på programmet.

– Det er en stor ære for oss i HIL å arrangere Norgesmesterskapet i friidrett 2015. Det skulle gå 34 år siden sist vi hadde tilsvarende arrangement, taler John Kongshavn til forsamlingen. Haugesund har søkt om å få NM flere ganger uten hell, og han trekker frem nyoppusset anlegg som utslaggivende for at Haugesund fikk æren denne gang.

Nytt kapittel

Årets NM har i underkant av 400 deltagere med 16 fra Haugesund Idrettslag.

– Det er et nytt kapittel i vår historie som her og nå skrives, sier Kongshavn. Med å åpne mesterskapet var også visepresident for Norges Friidrettsforbund Tore Hordnes.

– Norsk friidrett er glad for at vi er tilbake i Haugesund etter 34 år. Vi håper ikke det går 34 år til neste gang vi kommer tilbake. Anleggene her i Haugesund må være noen av de flotteste som finnes i Norge. Vi håper dagene her i Haugesund vil gjenspeile mange av de flotte resultatene norske utøvere har oppnådd gjennom mesterskapene som har vært i sommer, sier visepresidenten.

Gullmedalje

Under åpningen ble Friidrettsforbundets gullmedalje for aktiv innsats utdelt til Henrik Ingebrigtsen fra Sandnes.

– Forbundets gullmedalje tildeles den utøver som i mange år har vist fremragende dyktighet. Utøveren som i år får medaljen har gjennom flere år vist et høyt internasjonalt nivå. Han har gull fra EM og 1500-meter i 2012 og sølv fra EM i 2014, taler Tore Hordnes. Ingebrigtsen løp senere til gull i 5000 meter.

Glede i fellesskap

– Hjertelig velkommen til idrettsbyen Haugesund, taler Petter Steen Jr. som står for den offisielle åpningen av mesterskapet.

–  Dere har kommet til en stolt vertskapsby. Vi er stolte over den æren Friidrettsforbundet har gitt oss ved å gi oss tillit til både byen men i særdeleshet Haugesund Idrettslag. Det er en ære å stå som arrangør for dette mesterskapet, taler ordføreren.

– Norsk friidrett er del av en internasjonal bevegelse. En av de aller største vi vet om. En bevegelse som på mange måter kan sees på som en fredsbevegelse. Der mennesker møtes uansett situasjon, kjønn, kultur og religion for fredelig kappestrid. Idrett skal være fellesskap. Idrett skal være folkehelse.