asbjorn-helgeland_gbhmnktembah1guqwbe1kzhav

Asbjørn Helgeland gir seg i FK Haugesund

– Drøyt seks og et halvt gode år i en slik stilling er kanskje nok.

I dag melder FK Haugesund at sportssjef Asbjørn Helgeland gir seg i FKH. Helgeland ble ansatt som ny sportssjef i klubben i desember 2008.

– Helgeland begrunner sitt valg med at drøyt seks og et halvt gode år i en slik stilling kanskje er nok, og at det nå for ham føles riktig å gi seg. Helgeland vet også at klubben jobber med tøffe økonomiske rammebetingelser og at hans fratreden kan være med å bidra inn mot ventede tiltak for et bærekraftig kostnadsnivå, skriver FKH i en pressemelding.

En stor ressurs
FK Haugesund ønsker å takke Helgeland for innsatsen han har lagt ned i klubben og måten han har fremstått på som sportssjef for klubben.

– Vi håper samtidig at han fortsetter å være en bidragsyter og ressurs for klubben. Vi ønsker ham lykke til med nye utfordringer, fortsetter de.

Helgeland var tidenes første signering i FKH da klubben startet i 1993 og spilte senere 134 kamper som kaptein for klubbens A-lag.

Karrieren hans startet som A-lagsspiller i Djerv 1919 og han spilte senere for Vålerenga og Fyllingen før han kom til FK Haugesund i 1993. Han forlot Haugesund i 1998 og var blant annet på prøvespill i Kina før han endte opp i Ørebrø i Sverige. Han kom tilbake til FK Haugesund sommeren 2000 som spillende assistenttrener ut sesongen 2002.

Hentet inn Jostein
Deretter fortsatte han sin karriere i Djerv 1919, og skrev seg inn i historiebøkene da han scoret sitt mål nummer 200 for klubben i 2007. Desember 2008 ble Helgeland ansatt som ny sportssjef i FKH.

Det første han gjorde var å hente inn Jostein Grindhaug som trener. I tillegg hentet han inn Eirik Horneland som assistenttrener og Kjell Sture Jensen som fysisk trener. Sammen bygget de opp FK Haugesund og høydepunktet var utvilsomt bronsemedaljen i 2013.