norway cup

Ulike reaksjoner på «drikkelåt» på Norway Cup

- Av og til må vi tåle at det er bare en morsom sang, og ikke en oppfordring, mener koperviksbu.

EKEBERG: Svært mange fotballjenter- og gutter fra Haugalandet er allerede innlosjert på skoler og i gymsaler på Ekeberg i forbindelse med Norway Cup.

Normalt sett er det fotballen som står i fokus, men i år har et av bandene under åpningskonserten stjålet litt av fokuset.

På scenen sto nemlig bandet Staysman & Lazz og sang låten «Godt stekt pizza«. I teksten synger de blant annet «Ta med deg blandevann, og drekk dæ te møkkaman».

Det reagerte Elin Dahling på at sa følgende til VG etter konserten.

– Jeg synes det er helt hårreisende upassende. En sportscup for barn er ikke et sted man forbinder med alkohol og flatfyll, som det blir fremstilt i sangen.

På Facebook spurte vi hva leserne til TV Haugaland mener om låten.

– Plutselig en sang på norsk der vi hører mer etter teksten enn hvis det hadde vært på engelsk. Av og til må vi tåle at det er bare en morsom sang, og ikke en oppfordring, kommenterer Sandra Louise Gåsland fra Kopervik.

Jan Tore Roth fra Haugesund er av en annen oppfatning.

– Det som er trist er at slike sanger blir populære i det hele tatt. Det er så dårlig musikk at jeg skjems. Var selv på åpningskonserten i går og det er trist å se «voksne» menn synge om drikking, sex og festing foran ett så ungt publikum. Artistene burde selv være mer kritisk til hvem de spiller for og velge spillejobber etter hva slags musikk de spiller. Rett og slett trist og pinlig å se på, sier Roth.

Se resten av kommentarene på vår Facebook-side her.