11793289_10206405645687705_287198279_n

FK Haugesund med uavgjort

Haugesund møtte ett Stabæk-lag i kjempeform.

Haugesund var godt med de første minuttene, det svingte veldig frem og tilbake der ingen av laga fikk noe skikkelig grep om kampen. Men etter drøyt ti minutter fikk Stabæk en corner, den utnyttet de til det fulle og Ville Jalasto fikk stå helt alene og heade den inn.

Tekst: Marcus Bjørnestad

Etter halvspilt omgang kom Stabæk seg til nok en kjempesjanse, der ballen gikk via forsvarer og i tverrligger. De hvite måtte nå ta tak om det skulle være håp om seier.

Fra glede til skuffelse
Rett før halvtimen var spilt kom Haugesund seg først til en corner, der Andreassen fikk hoppe opp helt alene, men en enorm redning av Stabæks keeper gjorde at det bare ble nok en corner. Men etter 31 minutter kom endelig målet alle håpet på. Michael Haukås ble stående på rett sted til rett tid, han fikk ballen og pirket enkelt inn 1-1 til enorm glede for alle de oppmøtte på Stadion.

FKH var det førende laget en liten periode etter målet. Stabæk kom fort tilbake og etter 37 minutter kom de til en gigantsjanse, Diomande kom seg overaskende lett gjennom ett tafatt FKH-Forsvar, men nok en gang var Bråtveit den reddende engel. Dette hjalp nok lite på humøret når Diomande etter 41 minutter fikk ballen litt ut av ingenting og satte inn 1-2 til Stabæk. Dette ble også resultatet til pause.

Overtidsjubel
I andre omgang var det ingen av lagene som viste noen form for initiativ. Det bølget litt frem og tilbake, men ble for det meste en stillingskrig på midten.
Hele omgangen var en eneste skuffelse. Laget fra Bærum hadde det store overtaket det meste av kampen, Haugesund prøvde men fikk det ikke helt til. Men ett minutt på overtid kom det som alle hadde drømt om. Haugesund fikk en corner, Haraldseid svingte inn og der sto kapteinen selv. Vegard Skjerve fikk stusset ballen i andre hjørnet bak keeper og da eksploderte Haugesund Stadion. Haugesund klarte 2-2 mot ett godt organisert Stabæk som var det førende laget mesteparten av kampen.
FK Haugesund-Stabæk
Kampfakta:
Stadion: Haugesund Stadion
Tilskuertall: 4533
Dommer: Ken Henry Johnsen, Husøy & Foynland IF
Bytter: Gorgozia ut, Keita inn(45) (Stabæk)
Daniel Bamberg ut, Sverre Bjørkkjær inn(70) (Haugesund)
Michael Haukås ut, Alexander Stølås inn(81) (Haugesund)
Gule kort: Nicolai Næss, Ville Jalasto, Nicholas Grossman
Mål: 0-1, Jalasto(11)
1-1, Haukås(31)
1-2, Diomande(41)
FK Haugesund(4-4-2):
Per Kristian Worre Bråtveit, David Myrestam- Vegard Skjerve(K)- Kristoffer Haraldseid- Dusan Cvetinovic, Michael Haukås- Tor Arne Andreassen- Søren Christensen- Daniel Bamberg, Christian Gytkjær- Simon Diedhiou.
Innbyttere: Per Morten Kristiansen, Torbjørn Agdestein, Alexander Stølås, Sverre Bjørrkjær, Arent-Emil Hauge, Erling Myklebust
Trener: Jostein Grindhaug
Stabæk JF(4-4-2):
Mande Sayouba, Morten Skjønsberg(K)- Nicolai Næss- Ville Jalasto- Birger Meling, Ernest Asante- Nicholas Grossman- Yassine El Ghanassy- Kamal Issah, Girogi Gorozia- Valentin Diomande.
Trener: Bob Bradley