HAPPN: Datingappen vil hjelpe deg å komme i kontakt med andre. Skjermdump: happn.com
HAPPN: Datingappen vil hjelpe deg å komme i kontakt med andre. Skjermdump: happn.com

Advarer mot ny sjekke-app

Medieviter mener folk bør tenke seg om to ganger før de melder seg inn.

TEKNOLOGI: Sjekkeappen Tinder har fått hard konkurranse fra applikasjonen «Happn». Hva den gjør? Jo, registrer folk du går forbi på gaten.

Datingappen har ifølge VG 60.000 brukere i Norge, men medieviter Ida Aalen ber folk tenke seg nøye om før de melder seg inn.

Appen registrerer i prinsippet de du har gått forbi på gaten. Minsteradiusen er satt til 250 meter, så hvis du gikk forbi en kjekk mann eller kvinne på vei til jobb som også er medlem, vil de dukke opp på appen.

– Nordmenn er spesielt aktive. 50 prosent av medlemmene er på appen hver eneste dag, og det har allerede vært 600.000 «crushes». Fra de tilbakemeldingene vi har fått fra brukerne virker det som om nordmenn liker tjenesten fordi den skiller seg ut fra andre dating-apper som finnes på markedet, sier Marie Cosnard, kommunikasjonsrådgiver i den franskdrevne appen, til VG.

Medieviter Ida Aalen mener den nye appen dekker mye av det samme behovet som Tinder, men at man her kan treffe folk mer direkte.

– Er det én ting vi nordmenn ikke er spesielt flinke til så er det å ta kontakt med fremmede mennesker. På den måten tror jeg appen kan fungere fint som en åpningsreplikk, sier hun.

Hun er allikevel ikke utelukkende positiv.

– Med en slik app vil personer lett få tilgang til hvor du befinner deg, og slik informasjon kan alltid misbrukes. Jeg tror nok at det er mange jenter som etter hvert kan få noen ubehagelige opplevelser, sier hun.