Skjermbilde 2015-07-17 kl. 16.02.36

Tilbake til røttene

Vikedal Roots er i gang. Bygdafolket er i godt humør, artistene leverer og sola skinner. Det blir ikke stort bedre enn det i dalstroka innafor.

FESTIVAL: Den største rootsfestivalen på Vestlandet er i gang for 16. gang. Håpet er at i alle fall mellom 7- og 8000 kommer på en eller flere konserter i løpet av helga.

Festivalen tjuvstartet i går med et alkoholfritt arrangement, før de første artistene gikk på i formiddag.

– Vi hadde 200 hundre inne her i går inklusive bestemødre og barnebarn, og det er vi godt fornøyde med. Ellers har vi en line up med noe for de fleste, sier festivalleder Jarle Nes.

Årets program

Odin Staveland med band åpnet festivalen i formiddag, fulgt av Bjellands Ugras og Bap Kennedy. I kveld spiller blant annet Jonas Fjeld og Kvelertak.

– Jeg skal få med meg Kvelertak, selv om jeg ikke har noe spesielt forhold til den musikken, sier Anny Øverland, som jobber dugnad i billettluka.

– Aha, du er patriot du?

– Ja, det kan du godt si, smiler Øverland. – Vokalisten der er jo fra bygda.

I morgen spiller blant annet Dublin Legends på dagen, mens Bertine Zetlitz, Wholy Martin og Onkl P opptrer på kvelden.

– Hva liker du best?

– Det vet jeg først når jeg hører det, smiler Kristine Søyland, som er med på å dra opp gjennomsnittsalderen på festivalen. Sammen med dattera Kirsti er hun blant de mange fra bygda som stiller opp på festivalen, nesten uansett hvem som spiller.

Dugnadsbygda

Bygdefolket går mann av huse og stiller på dugnad for å få festivalen til å gå rundt rent praktisk. Lønna settes ikke inn på konto i himmelen, men overføres idrettslaget og gode formål i bygda.

– Det er litt stas at ei såpass lita bygd klarer å arrangere en så stor festival, sier en synlig stolt festivalleder. – Jeg synes beint fram det er bra gjort!