Trailer full av klær på vei til Ukraina. Foto: Cathrine Glette.
Trailer full av klær på vei til Ukraina. Foto: Cathrine Glette.

Her er Karl Kristian på vei til Ukraina

For sjette gang kjører Karl Kristian Jensen frivillig traileren med klær fra Bygnes til Ukraina.

VELDEDIGHET: Han tar det som en tur, Karl Kristian Jensen. Velger gjerne en riksvei fremfor en europavei, og opplever stadig nye steder. Lasten skal uansett frem.

Den består av klær, sko og leker som haugalendinger fulle av giverglede har levert ved THK-stiftelsens innsamlingssentral på Bygnes.

– For meg er det like mye en ferietur. Og så er det litt vanskeligere for stiftelsen å skaffe sjåfører i ferien, sier Jensen på telefon fra Tyskland.

De pleier å være to sjåfører på reisen, slik at en kan kjøre mens den andre tar seg en blund. Men ferien gjør at dansken, nå mangeårig Haugalending, er eneste sjåfør i traileren.

– Men så er jeg så heldig å ha fått selskap av Cathrine, sier han og sikter til kvinnen folk flest kjenner fra Nordvegen Historiesenter.

En annerledes ferd

Cathrine Glette, historieformidleren. Nå på en litt annen ferd ut i Europa enn den hun til daglig forteller skoleklasser om.

– Det er en spennende tur. En annerledes måte å tilbringe sommeren på, sier hun om ferden som ventes å ta to uker.

Lasten skal leveres i Ukraina, hvor den skal fordeles av en samarbeidsorganisasjon til THK-stiftelsen.

Glette håper på å få besøke et barnehjem mens hun er i det konfliktrammede landet, slik hun har gjort en gang tidligere.

– Der ble jeg møtt av glade og trygge unger. De lekte i parken og spiste god middag. Dette er selvsagt mulig fordi folk gir, sier hun.

Overskudd til barna

Fordi man betaler en liten sum for å levere klær på Bygnes, oppnår stiftelsen et lite overskudd for hver tur. Dette går igjen tilbake til barna i Ukraina.

Innsamlingssentralen er åpen hver lørdag fra klokken 12 til 14.

Og traileren som nå er på vei, vel, den fullfører opptil 24 turer i løpet av et år.