Arkivfoto.
Arkivfoto.

Vardsmell mot Egersund

Vard fikk seg en real leksjon av Egersund.

FOTBALL: Haugesund stadion har vært Vard sitt uinntakelige fort sålangt i årets sesong. I kveld ble fortet angrepet av et solid og kamplystent Egersund.

– Vi slipper inn alt for enkle mål og har tapt mange poeng på dette, sier en tydelig skuffet Vard-trener Knut Erik Folland etter å ha sett laget sitt tape mot Egersund hjemme på Haugesund stadion.

Vard startet best og virket til å ha kontroll på kampen. Hjemmelaget presset høyt og Egersund ble tvunget til å gjøre feil . Dette utnyttet ungutten Thore B. Pedersen til sitt fulle da han etter 10 minutter sendte Vard i ledelsen. Pedersen fikk ballen på 25 meter, og med keeper på halvdistanse, satte han ballen i mål med et godt plasserte skudd.

Skåringen så imidlertid ut til å tappe Vard for energi, fremfor å skape nytt press mot Egersund. For derifra og inn handlet det meste om bortelaget, som overtok initiativet i kampen.

Etter 25 minutter utlignet Egersund etter det som kan beskrives som svakt forsvarsspill av Vard. Egersund satte full fart fremover etter at de vant ballen fra Vard. Innlegget ble vakkert slått inn til Mathias Kvåle Perttamo som headed ballen i mål.

Og det skulle ikke ta mange minuttene før en ny ball lå i målet bak Vardkeeper Michael Lie. I det 28. minuttet kunne det se ut som om han hadde såpe på hansken. En enkel ball ble slått inn mot Vardmålet. Lie mistet ballen mellom hanskene og Mathias Kvåle Perttamo fikk en enkel jobb med å øke til 2-1.

I det 31. minuttet gikk det galt igjen for Vard. Egersund presset på for nok en skåring. Sverre Larsen fikk muligheten inne i 16 meteren og sendte Egersund foran med to mål. Alle tre målene virket i enkleste laget.

Bedre med i 2. omgang

Vard startet bedre i 2. omgang, og fikk muligheten til redusering etter 65 minutters spill. Fredrik Deilkås ble dratt ned av Mads Madsen inne i 16 meteren. Taklingen førte til rødt kort og straffe til Vard. Andreas Ulland Andersen lyktes imidlertid ikke i å overliste Egersund-keeper Igor Spiridonov.

Selv mot 10 mann ville det seg ikke for Vard, som tiltross for stort ballinnehav ikke maktet å tru Egersund nevneværdig. Vard satset fremover noe som førte til store rom bak forsvaret. dette ble utnyttet av Cato Hansen. På overtid kom han alene med Vardkeeper Michael Lie og fastsatte sluttresultatet til 4-1 til Egersund.

– Vi mangler tempo og kommer ikke opp i presspillet. Vi gjør en relativt dårlig 1. omgang. Det blir noe bedre i 2. omgang, men vi virker litt energiløse og klarer ikke å komme opp på det nivået vi skal være, sier  Knut Erik Folland.