Briefing!
Briefing!

Bildeserie: Full fart på agility-stevne

Karmøy Hundeklubb arrangerte i dag sitt første agility-stevne hvor både lokale og tilreisende med deres firbeinte venner deltok.

Karmøy Hundeklubb arrangerte i dag sitt første agility-stevne hvor både lokale og tilreisende med deres firbeinte venner deltok.

– Agility er et fartsfylt hinderløp for hunder der hundeføreren bidrar aktivt med styringskommandoer slik at hunden vet hvilket hinder den skal ta, forteller Linda Lundø i agilitykomiteen i Karmøy hundeklubb.

Ordet agility betyr «evne til å bevege seg hurtig, smidig og lett», og er en sport som byr på masse glede for både hund og eier. Agility kom til Norge rundt 1985 og den første offisielle konkurransen ble avholdt i 1986. På landsbasis er det rundt 2000-3000 aktive utøvere antallet stiger.

– På Vestlandet er vi ikke så store, men vi har et landslag i Norge, sier Lundø.

Representerer Norge
Litt over 50 hundeeiere og deres hunder deltok i konkurransen i dag. 29 år gamle Cecilie Toft-Larsen fra Bergen var en av dem. Hun og hunden Lizz er tatt ut på det norske landslaget i Agility og stiller under Nordisk mesterskap i Finland i august.

– Jeg har trent agility i 15 år og har holdt interessen oppe helt siden da. Jeg startet med en blandingshund, men etter at min far døde i 2012 tok jeg over hans hund. Så nå har vi vært på landslagsuttak og reiser til Finland for å representere Norge.

– Hvor mye arbeid legger du ned i dette?

– Vi prøver å få til i alle fall tre treninger i uken. Av og til trener vi mer. Man må trene mye for å bli god.

Sov i telt
Monica Torgersen fra Bergen hadde også tatt turen til Karmøy sammen med hunden Harly.

– I natt har vi sovet i telt for å slippe å stå opp tidlig i dag, ler hun.

– Hvordan har hunden din gjort det så langt i dag?

– Harly har gjort det skikkelig dårlig. Det har rett og slett ikke vært noen form for bakkekontakt. Hehe! Det er veldig uvant han, men jeg regner med han samler seg til neste runde. I forrige konkurranse ble han sårbeint, så nå har vi brukt to uker på å pleie potene, sier hun.

Torgersen forteller at hun prøver å få med seg så mange agilitystevner som hun kan.

– Jeg jobber turnus, så det som er på Vestlandet prøver jeg å få til når jeg har frihelg. Det var et kjempepluss at de hadde gressunderlag her. Det får vi ikke tak i i Bergen. I tillegg liker jeg dommeren. Han er veldig oppdatert på internasjonalt nivå.