Skjermbilde 2015-06-21 kl. 20.10.40

Trist og overraskende at fusjonen strandet

- Jeg håper det er gode grunner til at dette samarbeidet strander, sier Sveinung Stensland, fra Høyre.

UTDANNING: Stortingsrepresentantene Sveinung Stensland(H) og Hege Haukeland Liadal(A) er både overrasket og forbauset over at fusjonen mellom HSH og UiS strandet.

– Trist at det ikke gikk, men ut i fra det media skriver så forstår jeg at HSH ikke har fått gjennomslag for sine innspill. Da er det fornuftig å gå fra forhandlingsbordet, sier Liadal til TV Haugaland. 

Politikerne har fulgt fusjonsprosessen og Sveinung Stensland mener at utfallet var uventet.

– I lys av informasjonen vi fikk fra HSH og UiS på møtet med stortingsbenken er dette overraskende, sier han og legger til.

– Jeg håper det er gode grunner til at dette samarbeidet strander, men har tillit til at de involverte parter har prøvd alt for å få til en god løsning. Fusjonen ville gitt en slagferdig enhet og store muligheter, nå må man se etter andre løsninger for å sikre et sterkt høyskole og universitetsmiljø på sørvestlandet også i fremtiden, sier Sveinung Stensland til TV Haugaland.