Nuri Ribera Anfinsen mottok i år Haugesund kommunes kulturpris
Nuri Ribera Anfinsen mottok i år Haugesund kommunes kulturpris

– Synliggjør arbeidet

I dag mottok Nuri Ribera Anfinsen Haugesund kommunens kulturpris. En pris hun mener synliggjør det harde arbeidet som legges ned.

I dag mottok Nuri Ribera Anfinsen Haugesund kommunens kulturpris. En pris hun mener synliggjør det harde arbeidet som legges ned.

– Det er en veldig stor ære og oppmuntring å motta kulturprisen. Det er en inspirasjon til videre arbeid, sier Anfinsen. Danser, koreograf og pedagog Anfinsen beskrives som en sterk og viktig bidragsyter til dansemiljøet på Haugalandet, blant annet som dansepedagog ved Skeisvang videregående skole og gjennom Kompani Haugesund.

– Prisen er med på å synliggjøre arbeidet som ikke bare jeg, men alle som driver med dans legger ned, sier Anfinsen. Hun mener tildelingen av prisen forplikter til videre fokus på dansen.

Prisen forplikter

– Priser forplikter på en god måte. Nå er det ikke bare til å gi opp selv om en møter motbakker. Å drive med dans er ingen dans på roser, vi holder til i et trangt marked, sier Anfinsen. Hun mottok et bilde og diplom som bevis på at hun fikk årets pris.

– Det var et veldig flott bilde, jeg tror jeg vet hvor jeg skal henge det. Må jo ha det et sted hvor jeg kan se det hver dag, smiler Anfinsen.

Også Gaute Sortland mottok heder. Forfatter og musikeren mottok kommunens kulturstipend for 2015. Han debuterte med romanen «Johan» i 2009 og har siden gitt ut to kortprosasamlinger og en ungdomsroman.  Stipendet på 30.000 kroner skal gå til arbeidet med hans neste utgivelse som er en roman for voksne.