Djervhuset m_nett

Folkepulsen deler ut 750.000 kroner

Vard, Djerv 1919 og Haugesund Rideklubb får tilskudd fra Folkepulsen Haugesund i 2015. Neste år håper de på flere søknader.
FÅR MIDLER: Djerv 1919 driver et aktivt arbeid for funksjonshemmede og får 320.000 kroner av Folkepulsen i år. Foto: Arkiv

Vard, Djerv 1919 og Haugesund Rideklubb får tilskudd fra Folkepulsen Haugesund i 2015. Neste år håper de på flere søknader.

Djerv 1919 mottar 320.000, Vard 290.000 og Haugesund Rideklubb 140.000. Noe som innebærer at alle klubbene som søkte fikk tilskudd. Det var også de samme som fikk penger fra Folkepulsen i fjor, da tilskuddene bli gitt for første gang.

– Vi ønsker at flere skal søke, for vi ønsker jo at flere skal være aktive, sier leder Anne Marit Stange i Folkepulsen, og legger til at det de jobber mot er integrering og inkludering.

– Det var målet vårt, og vi har egentlig gått bredt ut. Vi har hatt et informasjonsmøte om dette og sendt ut forespørsler, men det har vært dårlig oppslutning, forteller hun.

Det eneste kriteriet for å søke er at en må være medlem i Haugesund idrettsråd. Stange tror kanskje noen er redde for at det skal bli i overkant mye arbeid med søknad og rapportering.

– Men det trenger de ikke være, for der er vi behjelpelige. Når det er sagt, så er det bare det andre året vi deler ut, og det er fortsatt litt nytt. Neste år skal vi prøve enda litt hardere og være tidligere ute.

Søknadsfristen for 2015 var 15. mars. Grunnen til at det har tatt så lang tid å annonsere mottakerne er at de ikke har visst hva de skulle få av kommunen.

Folkepulsen Haugesund et samarbeidsprosjekt mellom Haugesund kommune, Rogaland fylke, Norges Idrettsforbund/kultdepartementet, Folkepulsen/HD, Rogaland idrettskrets og Haugesund Idrettsråd. Formålet er å oppnå økt aktivitet blant inaktive unge og voksne mennesker med nedsatt funksjonsevne og innvandrere.