Elin-Kvinge-745x496

Fra sjøforsvaret til shipping

Hagland Shipping har fått ny mannskapssjef. Hun kommer fra Sjøforsvaret og har tjenestegjort blant annet i Afghanistan.

SHIPPING: 36 år gamle Elin Kvinge fra Haugesund har flere år bak seg som sykepleier og personelloffiser i Sjøforsvaret, på stridsbåt og i Afghanistan. Tjenestetiden i Meymane varte i seks måneder.

– Det skjedde heldigvis ikke noe alvorlig på min vakt, sier Kvinge til Maritimt Forum. – Men som lagfører for sivile helsearbeidere uten erfaring fra militærlivet, lærte jeg mye om ledelse. Norsk helsepersonell er ikke vant med å tenke at noen kanskje vil dem vondt. Slik var det ikke alltid i Afghanistan.

Kvinge er vant med et mannsdominert miljø etter å ha tjenestegjort ikke bare Afghanistan, men også i Marinens Jegervåpen.

– Det var som å gjete katter, sier hun. – Veldig viljesterke og selvstendige karer med liten interesse for formell opptreden og forvaltningsregler, svarer Elin. – Men uniformen kunne de bære, og det var veldig dyktige og profesjonell soldater!

Kvinge kom inn i HR-bransjen etter tiden i Marinens Jegervåpen. Livssituasjonen endret seg, og dette krevde ny tjeneste. Det ble som personelloffiser i både Sjøforsvarsstaben i Bergen og Marinejegerkommandoen.

I Hagland shipping skal Kvinge holde rede på 124 sjøfolk fra Norge, Øst-Europa og Filippinene, men tiden får vise om det som å gjete katter det også, avslutter Sverre Meling for Maritimt Forum.