Foto: Ingvild Sjo
Foto: Ingvild Sjo

Kongelig besøk i Rosendal

HM Dronning Sonja åpner sin egen utstilling ved Baroniet i Rosendal i morgen. I dag ankret kongeskipet Norge opp

ROSENDAL: Mange gjorde nok store øyne da de så kongeskipet Norge ankre opp i Hardangefjorden ved Rosendal tidligere i dag. Ombord i skipet var HM Dronning Sonja og HM Dronning Margrete av Danmark.

Dronningene vil i morgen besøke Baroniet i Rosendal. Baroniet er 350 år i år, og i den anledning holder HM Dronning Sonja og HM Dronning Margrete av Danmark felles kunstutstilling i slottet.

– Baroniet Rosendal er et viktig symbol på de sterke kulturelle og historiske båndene mellom Danmark og Norge. Det at Dronning Margrethe og Dronning Sonja har takket ja til ha utstilling sammen her, opplever vi som et eventyr, uttaler Baroniet-direktør Anne Grete Honerød i en pressemelding.

Både Dronning Sonja og Dronning Margrete er svært kunstinteresserte og det er første gang at de to stiller ut i en felles utstilling. Utstillingen har fått tittelen «Frå fjell til kyst»

– Dronningene er begge kunstnere med hvert sitt særegne utrykk. Begge er inspirerte av naturen, og utstillingen som vil inneholde flere nye kunstverk, skriver Baroniet Rosendal.

Utstillingen vil henge på Baroniet til 12. september.