Erling Flotve Myklebust har god spenst, og har scoret flere mål for FKH.
Erling Flotve Myklebust har god spenst, og har scoret flere mål for FKH.

Drømmer om tippeligamål

Erling Flotve Myklebust spilte i fjor på Åkra og kjempet en tøff kamp for å unngå nedrykk til fjerde divisjon. I år nærmer han seg sin debut i tippeligaen for FKH.

Erling Flotve Myklebust spilte i fjor på Åkra og kjempet en tøff kamp for å unngå nedrykk til fjerde divisjon. I år nærmer han seg sin debut i tippeligaen for FKH.

Meningene var delte da Erling Flotve Myklebust (19 år), fra Sævelandsvik valgte å gå fra Åkra til FKH foran årets sesong. Kritiske røster mente han ikke ville få et bedre tilbud i FKH, og kun ville få kamper på rekruttlaget. Men for tre uker siden, i bortekampen mot Odd, gjorde Erling Flotve Myklebust seg klar for sitt første innhopp i tippeligaen. Han skulle erstatte Michael Haukås på venstrekanten, og assistentdommeren fikk lappen med informasjonen om byttet.

– Dessverre «løp byttet ut i sanden», og jeg måtte vente på min debut i tippeligaen, sier Flotve Myklebust. Siden har han vært med i A-lags troppen mot både Strømsgodset, Start og Ålesund. Og mye tyder på at han snart kan få sin første tippeligakamp.

Erling Flotve Myklebust (i hvit drakt, øverst i duellen) har god spenst, og har scoret flere mål for FKH.

Erling Flotve Myklebust har god spenst, og har scoret flere mål for FKH.

Et grundig valg

Det var ikke noe enkelt klubbytte han gjorde når han forlot barndoms-klubben.

– Det var absolutt ikke noe enkelt valg. Flere gav uttrykk for at de var lite «happy» for overgangen, men heldigvis var mange som oppmuntret meg. Jeg hadde flere samtaler med forskjellige trenerkapasiteter og kom til slutt fram til at et bytte ville være bra for meg. For det første er veien opp til tippeligaen kortere i FKH 2, enn i Åkra. Det kunne raskt bli en mer kronglete vei oppover karrieremessig. For det andre var det en stor spillergruppe i Åkra IL, hvor det i nedrykksstriden i fjor ble satt mer fokus på resultat, enn spillerutvikling. I FKH har trener Espen Bull Tornøe samtaler med alle spillerne etter kamp, med videoanalyse og fokus på hva jeg kan bli bedre på, og hvordan jeg kunne utvikle meg videre som spiller. Det kreves mye muskler og duellstyrke i Åkra og tredje divisjon generelt, mens det i FKH er mer fokus på tempo i kroppen med ball. Alt i alt var dermed tilbudet fra FKH for bra til at jeg kunne takke nei.

sporten.fkh.myklebust.bilde02.100615

Veien mot tippeligaen har handlet mye om å ikke gi opp, og på juniorlaget til Åkra satt han en tid på reservebenken.

– Jeg har alltid elsket fotball, og brukt all min tid på trening. Men jeg har ikke vært en av de beste opp igjennom, og som 16 åring ble det en del benkesliten. På A-laget var jeg også mye på benken i begynnelsen, men for to år siden slet A-laget med flere skader, og jeg fikk sjansen til å spille meg inn på laget. Debuten kom mot FKH 2, hvor jeg fikk fem minutter som høyrekant. En stor opplevelse.

Scoret ti mål for Åkra

Sin første kamp fra start kom siden mot Hundvåg, hvor laget vant 1-0 og Flotve Myklebust var en av lagets beste spillere. I fjor fikk han trøblete oppkjøring til sesongen. En skade i låret satte han ut i nesten tre måneder, men han spilte seg til fast plass på laget utover i sesongen. Og for et Åkra-lag som slet i motvind og nedrykksstrid scoret han 10 mål.

Med tippeliga-debuten i sikte, må 19-åringen sette seg nye mål.

– Målsettingen denne sesongen var å få noen treninger med A-laget, og allerede i februar gikk det i oppfyllelse gjennom to ukers trening. Dermed ble neste målsetting å få debuten i tippeligaen. På sikt er målet å bli tatt opp på førstelaget. Drømmen er selvsagt er å score mål i tippeligaen.

Som spiller har han hurtigheten som en av sine styrker, og bevisst med å utvikle seg som spiller.

– Jeg har vel alltid vært god til å løpe i bakrom, er hurtig og har god spenst, og er blitt bedre i forhold til press-spillet. Utfordringen er å bli mer stabil og bli flinkere til å holde på ballen, men det jobber jeg med.

FKHs største profil gjennom alle tider og lagets trener, Jostein Grindhaug fra Åkra, spilte 220 kamper og scoret 45 mål for klubben. Med Erling Flotve Myklebust er en ny spiller fra Åkra på plass. En spiller det blir spennende å følge framover. Kanskje får han sin debut i neste ukes kamp mot Mjøndalen?