Fylkesvaraordfører Marianne Chesak (Ap). Foto: Arkiv
Fylkesvaraordfører Marianne Chesak (Ap). Foto: Arkiv

Den nye fylkesordføreren?

På søndag kom nyheten om at tidligere fylkesordfører Tom Tvedt ble valgt som ny idrettspresident. Det betyr at atbeiderpartiets listetoer, Marianne Chesak, sannsynligvis rykker opp som fylkesordførerkandidat.

POLITIKK: Marianne Chesak kan bli ny fylkesordfører i Rogaland. Etter at Tom Tvedt ble valgt som ny idrettspresident blir hun nå mest sannsynlig Arbeiderpartiets fylkesordførerkandidat.

– Det kiler i magen, sier Chesak til NRK.no

38-åringen har vært nestleder i Stavanger Arbeiderparti i tre år. I tillegg har hun vært regionskontorleder i fagbevegelsen Handel og Kontor. Nå vil hun bli fylkesordfører.
– Jeg har lenge hatt ambisjoner om å bli fulltidspolitiker – det er det jeg brenner for, og som gir meg mest energi og gnist.

Hun skal jobbe for at ungdom ikke blir en del av ledighetsstatistikken.

– Jeg brenner mest for Videregående skole. Dette er selve grunnsteinen i det å få løftet folk ut av ledighet. Vi hører hele tiden at Rogaland er så flinke på yrkesfag, men vi har et frafall på 50 prosent på yrkesfag, og en tredjedel på almenn. Det er ikke godt nok! De som faller fra har stor sjanse for å bli langtidsledige og fattige resten av livet.

På lørdag skal partiet formelt avgjøre om det blir Chesak som skal utfordre sittende fylkesordfører Janne Johansen (H) om kjedet.