Jentelaget fra Ådland Skole.
Jentelaget fra Ådland Skole.

Haugesundsrytter vant under Bergen Horse Show

Haugesundsrytteren, Åge Dagfinn Askeland, vant Grand Prix Klassen i Bergen Horse Show nå i helgen med hesten Winnie.
(Foto: privat)

Haugesundsrytteren, Åge Dagfinn Askeland, vant Grand Prix Klassen i Bergen Horse Show nå i helgen med hesten Winnie.

Bergen Horse Show er et elitestevne med både nasjonale og internasjonale deltakere.

– Seieren i Grand Prix-klassen er en stor prestasjon. Det er mange år siden klubben har hatt et lignende resultat, uttaler Kathrine Olsen, daglig leder i Haugesund Rideklubb

Stolt rytter

Askeland har kun ridd Winnie på stevner i noen måneder, med de har allerede funnet en god kjemi. Rytteren har tilbrakt mye tid i Danmark hvor han har trent.

– Det var en kjempeflott runde hvor det kun var 2 feilfrie ekvipasjer, det ble derfor omhopping mellom bergensryttereren Fredrik Seim og Åge Dagfinn. Det ble en nervepirrende omhopping som til slutt gikk i favør av Askeland, sier Olsen. Hun forteller om en tydelig stolt rytter som strålte som ei sol da han red æresrunden til stor jubel fra heiagjengen fra Haugalandet.

– Vi hadde flere ryttere fra Haugesund Rideklubb som fikk gode resultater på stevnet. Therese Handå Blickfelt fikk 1.plass i Children på lørdagen, og Sandra Bligaard som tok 1.plass i 120 på søndagen. Som daglig leder er det kjekt å se at rytterne våre som deltar på store stevner viser igjen med gode resultater. Det gjør meg stolt, uttaler Olsen.