Veronica Kvale satser på brudekjoler og gallakjoler
Veronica Kvale satser på brudekjoler og gallakjoler

Satser på eget kjoledesign

For fem år siden var Veronica Kvale i villrede på hva hun ville med fremtiden. En kompis mente hun burde satse på lidenskapen for klær. Nå har hun opprettet klesmerket «Simply V» og satser med elleve brude- og gallakjoler.

For fem år siden var Veronica Kvale i villrede på hva hun ville med fremtiden. En kompis mente hun burde satse på lidenskapen for klær. Nå har hun opprettet klesmerket «Simply V» og satser med elleve brude- og gallakjoler.

– Jeg fant ut at tiden var moden for at jeg kunne ta steget ut og satse litt mer skikkelig på hobbyen, forteller Kvale. Ideen om å lage sine egne kjoler fikk hun av en kompis for fem år siden.

– Jeg lå på sofaen og var frustrert fordi jeg ikke visste hva jeg ville gjøre på videre. En kompis mente jeg burde satse på kjoledesign og jeg tok han på ordet, smiler Kvale.

Syr hjemme

Onsdag ble elleve modeller sminket og stylet før de fikk på seg en av kjolene til Kvale og ble foreviget av fotograf. Hun har laget en kolleksjon på elleve brude- og gallakjoler som hun nå håper å få vist frem via en nettside hun har opprettet. Kvale håper at kolleksjonen skal bidra til å få henne inn i klesbransjen.

– Jeg ønsket å få skikkelige bilder av kjolene for at de som kommer på nettsiden min skal få det rette inntrykket av kjolene. At jeg skal klare å selge dem er jo også et håp, sier 24-åringen. Hun syr alle kjolene hjemme og forteller at det er viktig for henne å være nøktern i satsingen.

– Til daglig arbeider jeg på et omsorgssenter og er ferdig med fagbrev som helsefagarbeider om et år, så jeg har en plan B. Jeg syns det er viktig å være jordnær og heller bygge meg sakte opp, sier Kvale. Hun forteller at noe av det fine med å sy klær er at hun kan sette seg ned på kveldstid etter arbeid og at satsingen dermed lar seg kombinere med utdanningen.