simon diedhiou

Simon ble FKHs pinseunder

Strømsgodset spilte og spilte, FKH scoret og scoret. Og på topp, er Simon Diedhieo i en egen klasse, og skapte gang på gang panikktilstander i Godset-forsvaret. Og for en herlig 4-0 seier.

Strømsgodset spilte og spilte, FKH scoret og scoret. Og på topp, er Simon Diedhieo i en egen klasse, og skapte gang på gang panikktilstander i Godset-forsvaret. Og for en herlig 4-0 seier. 

Både FKH og Strømsgodset har under prestert så langt i sesongen. I dag viser Strømsgodset at de er et klasselag, som har mye ball og fint spill, men slet defensivt med klassespissene Simon Deidhieo og Christian Gytkjær.

– Godset er nok det laget i tippeligaen som har høyest toppnivå, men vi har hatt et godt tak på dem på Stadion og jeg tror det blir en åpen kamp, kommenterte Jostein Grindhaug før kampen.

Godset kom best i gang, og hadde et skudd i tverrliggeren før FKH fikk corner fra høyre. Bamberg slår glimrende inn og på første stolpe sliter Martin Bjørnbak seg fri og header nydelig inn til 1-0. Etter det svinger kampen fram og tilbake, hvor Godset har mesteparten av spillet, men sliter med å skape de store sjansene. FKH på sin side har Diedhieo, som gang på gang utfordrer Godset-forsvarerne. Etter 34 minutter finter ut Vilsvik og klistrer ballen i mål. 2-0, noe mot spillets gang, men effektive – det er FKH.

Resten av omgangen styrer Godset på sin måte, men de sliter med å trenge igjennom FKH-forsvaret. Helt til omgangens siste minutt, hvor Bråtveit gjør en god redning på skudd fra Fossum. Returen er Thomas Sørum først på, men han skyter over fra kort hold. Der burde det stått 1-2, men dengang ei. Dette var virkelig FKHs dag.

To spillerbytter fra Godset etter pause, hvor veteranene Peter Kovacs og veteranen Øyvind Storflor kommer inn. I omgangens første sekunder går Kovacs inn i en tøff duell med Martin Bjørnbak, og får et fortjent gult kort. Deretter gikk FKH rett i angrep, hvor Gytkjær nesten klarer å komme igjennom, men får corner. En dårlig slått corner havner til slutt ut til Patrick Olsen som som skyter bra, men rett på Espen Bugge Pettersen i Godset-målet. FKH virker å ligge noe lavere med laget i begynnelsen av andre omgang, og lar Godset styre kampen. Etter 57 minutter har FKHs Olsen full kontroll på vei inn mot keeper Bråtveit, men de to blir ikke enige om hvem som skal avklare og det fører til en gratis sjanse til bortelaget. Det sier litt når en av omgangens største sjanser skapes av en forsvarstabbe fra FKH.

Annullering?

62 minutter: Stadion jubler for for scoring. Simon Diedhieo sender en genial ball, pasning, eller skudd ut mot venstre til Gytkjær som scorer sikkert. Men offside? Publikum er uenige med linjedommeren. Så er det Strømsgodset som kommer til gode sjanser, men Bråtveit er solid bak og gjør to gode redninger. Farligst er bortelaget deretter på to nye skuddforsøk fra 20 meter, hvor Mohammed Abu er nær. Men så slår FKH tilbake, Michael Haukås slår flott Diedhieo igjennom til venstre, han passerer keeper og nærmest fra skråvinkel  setter han inn 3-0. En desperat midtstopper hos Godset, Høibråten gjør sitt ytterste for å stoppe skuddet, men klarer kun å få målet ut av stilling.

Etter dette daler kampen noe i kvalitet, hvor FKH virker å ha god kontroll. Etter 86 minutter får endelig bortelaget ballen i mål, men dommer annullerer for offside.

Årets avklaring av Bjørnbakk

Fire minutter før slutt – en morsom situasjon, hvor Martin Bjørnbakk klarerer ballen i en møtende Bråtveit – ufattelig flaks for Godset, for den ballen kunne like gjerne gått i mål. Men alt går FKHs vei og i stedet er det Daniel Bamberg som mottar ballen like utenfor 16 meteren til Godset og setter sikkert inn 4-0 på et lurt og godt skudd. På toppen av alt: Arent-Emil Hauge oppnår sitt personlige mål for sesongen, og får sine første minutter i tippeligaen. I pressesonen etter kampen smilte han fra øre til øre. Han har i løpet av den siste måneden spilt seg inn på G-18 landslaget og fått sin debut i tippeligaen.

En flott kamp av FKH i dag! Endelig flyter laget i medgang, og Simon Diedhieo er kampens gigant med to må og herlige rykk med engang han får sjansen. I midtforsvaret har Martin Bjørnbak spilt seg veldig opp, og sammen med Vegard Skjerve en han solid i midtforsvaret. Bak seg har de Bråtveit, som i dag spiller nok en god kamp. Fortsatt er det noe en del rusk i midtbaneleddet, litt for mange pasningsfeil, men allikevel begynner Patrick Olsen og Søren Christensen å finne seg skikkelig til rette. Og på topp: Gytkjær nærmer seg stadig. Og med Diedhieo i toppform, og Gytkjær på vei, kan FKH raskt få det beste spissparet i tippeligaen. Det virker endelig som FKH har funnet seiersresepten og den rette flyten.

Kampfakta under billedserien. 

Kampfakta: 

Tippeligaen, Haugesund Stadion

FK Haugesund – Strømsgodset 4-0 (2-0)

Målscorere:

1-0 9 min. Martin Bjørnbak

2-0 34 min. Simon Diedhieo

3-0 71 min. Simon Diedhieo

4-0 89 min. Daniel Bamberg

FKH: Per Kristian Bråtveit – David Jonas Myrestam, Martin Bjørnbak, Vegard Skjerve, Kristoffer Haraldseid – Patrick Haakon Olsen, Michael Enge Haukås, Søren Ejlersgård Christensen, Daniel Jose Bamberg – Christian Lund Gytkjær, Simon Diedhiou.

Dommer: Anders Johansen, Breivik IL

Gule kort: Vegard Skjerve og Søren Christensen, FKH og Bismark Adjel Boateng, Peter Kovacs og Gustav Wikheim, Strømsgodset.

Tilskuere: 5 726