Skjermbilde 2015-05-20 kl. 22.43.45

Norges lengste rotur

Han skal ro Norge på langs, 3300 kilometer fra Sverige i sør til Russland i nord. Alt for en god sak. I natt raster han i Haugesund.

ROFERD 2015: Den 57 år gamle maritime muskelbunten er som skapt for en robåt. Sterk rygg, enda sterkere vilje. Kjell Tore Solvang skal ro Norge på langs.

– Jeg er jo stril og er vant til å være i båt, sier en sliten Solvang, som tar seg en pust i bakken og tørker sokkene i båthavna under Karmsund bru.

3300 kilometer er langt. Millioner av åretak, og flere træler i hendene enn du orker å telle. Og stadige valg.

– Skal jeg ro videre før vinden øker, undres Solvang. Hver dag. – Jeg har jo dette presset, jeg må være i Kirkenes til september.

– Et konespørsmål,- hvordan får du vasket klær?

– Jeg vasker ikke klær, ler den brunbarkede roeren. – Jeg har med tre skift og bruker underbuksa tre dager. Etter ni dager er jeg forhåpentligvis et sted der jeg kan få vasket. Men ingen vil ligge i sovepose med meg nå.

Langt der fremme ligger Kirkenes. 1. september skal Kjell Tore dra båten i land ved den russiske grensen. Alt for en god sak.

– Jge gjør dette for barn som er operert for hjernesvulst. Håpet er også at folk skal bidra med en gave undervegs, sier Solvang og minne rom at folk kan gå inn på roferd.no for å se hvor han er til enhver tid eller gi en skjerv. 

Se reportasjen i 17.30 i morgen (torsdag 21. mai)