Fra Trollmannen Fra Oz. Foto: Brageteatret.
Fra Trollmannen Fra Oz. Foto: Brageteatret.

Haugesunder nominert til Heddaprisen

For andre gang i karrieren er Elsa Aanensen nominert til den prestisjetunge Heddaprisen.

KULTUR: Det er Brageteatrets oppsetning av Trollmannen Fra Oz som er nominert i klassen Årets Barne/Ungdomsforestilling. Aanensen er teatersjef ved teateret.

– Dette betyr veldig mye. Det er en bekreftelse på at det vi lager er relevant og blir satt pris på, sier Aanensen til TV Haugaland.

Noe erfaring fra utdelingen har hun imidlertid fra før. Så sent som i 2011 var forestillingen Rabinowitz nominert i kategorien Årets Forestilling. Stykket ble satt opp av Scenekraft, og Aanensen var produsent for stykket.

Tar publikum med på vandring

Trollmannen Fra Oz er satt opp som en såkalt vandreforestilling, hvor publikum tas med på en reise gjennom flere forskjellige «verdener». Dette har stilt store krav til oppsetningen.

– Den gule veien fra fortellingen går gjennom alle rommene våre, sier Aaenensen.

Publikum har hele tiden vært begrenset til 30 personer av gangen. På denne måten har teateret forsøkt å gi publikum en følelse av eksklusivitet.

– Av og til kan vi gjøre slike stunts, men det er klart at i det lange er det jo ikke noe som lønner seg, sier teatersjefen.

Hun er for øvrig ikke det eneste lokale innslaget under utdelingen, som finner sted i Nationaltheatret den 14. juni.

Agnes Ravatn fra Ølen har nemlig skrevet Fugletribunalet, et stykke som hovedrolleinnehaver Marie Blokhus er nominert til beste kvinnelige skuespiller for.