Foto: Marius A. Haugen.
Foto: Marius A. Haugen.

Kommunene får 1,1 milliarder kroner

Haugesundrådmann Ole Bernt Thorbjørnsen kan sannsynligvis feire litt ekstra på jobb i morgen. Finansminister Siv Jensen deler ut 1,1 milliarder mer til kommunene.

KOMMUNEØKONOMI: I morgen klokken 11 legges revidert nasjonalbudsjett frem. Men allerede nå kan rådmennene her lokalt trekke et lettelsens sukk. Finansminister Siv Jensen lytter nemlig til nødropene fra kommunen og overfører 1,1 milliarder kroner mer til slunkne kommunekasser.

– Regjeringen foreslår å styrke kommunenes økonomi med 1,1 milliard kroner. Det er fordi det er viktig å opprettholde de gode tjenestetilbudene i kommunene, sier Siv Jensen til NRK.

Det betyr godt nytt for Haugesundrådmann Ole Bernt Thorbjørnsen. De første månedene i 2015 har gjort en stram Haugesundsøkonomi enda verre og en slunken kommunekasse får dermed kjærkomment påfull. Det er enda uvisst hvor mye Haugesund kommune får i ekstra overføringer, men foreløpige tall viser at Haugesund kommune har en netto inntektssvikt på 23 millioner kroner.

Også karmøyrådmann Sigurd Eikje kan trekke et lettelsens sukk i morgen. Tall fra Karmøy kommune viser at kommunen ligger an til et overforbruk på 45 millioner kroner for 2015. Dermed har Eikje varslet kutt, og de foreslåtte kuttforslagene behandels av kommunestyret i morgendagens møte. Også Karmøy vil få ekstra bevilgninger fra Staten.