Skjermbilde 2015-05-10 kl. 09.19.46

Moderne krigføring

Det svingte godt, da Frelsesarmeen feiret seg selv i Steinparken lørdag. Gamle Kanaansanger, brukte klær, politikere på catwalken og eldre damer med stjerner i øynene.

FRELSESARMEEN: Det er noe med Frelsesarmeen. Hattene, sangene, de militære titlene, hornmusikken, hjertelaget. De er ikke en parodi, men en tidløs utgave av sitt 125 år gamle jeg. Selv de mer oppjazzede låtene har frelsesarmèsounden.

– Hvor har du gjort av kysa di Elin Frønsdal?

– Jeg la den igjen på butikken på Nabohjørna, men jeg burde kanskje tatt den med, sier den daglige lederen i Rusomsorgen, som er soldat i bunn med uniform og full pakke. – Men på jobb må vi praktiske klær.

I år feirer Frelsesarmeen 125 år i Haugesund. Tamburinene og kysene brukes bare til fest, de er helst skodd for praktisk arbeid i rusomsorg og fretex. Men i helga er det fest.

– Vi bruker ikke tamburinene så mye lenger, sier korpsleder Tor Ove Ellingsen. – I dag er vi mer moderne og bruker trommer og gitar.

Og politikerne stilte opp i politisk ukorrekte farger og gikk mannequin for Fretax.

– Har du tatt et skritt til høyre Jarle Utne-Reitan?

– Nei, til venstre. Lilla er jo en typisk SV farge, sier Høyres ordførerkandidat i rutete lilla skjorte, som toppet antrekket med lilla bukse med knapper i gylfen som det stod Humør på. – Jeg vet ikke om det betyr at man blir i godt humør når man lukker eller åpner, gliser ordførerkandidaten.

Gjertrud Kjellesvik fra SV har kjøpt seg en selskapskjole med paljetter.

– Det er jo noen som tror vi verken liker å pynte oss eller ha det gøy, men vi er helt vanlige folk, smiler Kjellesvik i sin glamorøse kjole til den nette sum av 129 kroner på Fretex.