Skjermbilde 2015-05-08 kl. 19.07.43

Lidenskap og lange bein

Femtenåringen Sven Bjarne Lothe kan nå langt. Ikke bare på grunn av sine lange bein, men sin lidenskap.

BALLETT: Han er veltrent, velernært og femten år. Det er ikke alltid de tre attributtene kommer i en og samme gutt. Men det gjør de i Sven Bjarne Les Lothe.

– Jeg trener mye, fire timer til dagen seks ganger i uka. Så må jeg sove mye og spise bra, sier femtenåringen. – Det er ikke alltid jeg sover nok, men jeg spiser i hvert fall mye. Og så hører jeg på lærerne mine her og rektor. Pluss foreldrene mine, som støtter meg mye.

– Hvor henter du energi til å være så flink gutt hele tiden?

– Jeg har en indre drive, som pusher meg videre og gir ekstra energi.

Royal Ballet School i London

Det holder ikke at Sven Bjarne, som er halvt haugesunder, bor i Oslo og trener i operaen. Nå vil han ut i verden, til en av verdens beste ballettskoler.

– Jeg er blitt tatt inn på Royal Ballet School i London, og den er veldig vanskelig å komme inn på, smiler den fornøyde tenåringen.

Ikke la deg lure av denne danserens rolige ytre. Under ligger det en lidenskap som kan føre ham langt og lenger enn langt.

– Han har lange bein og en god fysikk, sier Sandra Wiesner, lærer ved Ballettskolen på Den Norske Opera i Oslo. – Han ser rolig ut, men i det han kommer på scenen gir han alt. Jeg tror han kan nå langt.

– Hva er det med ballet som gjør at du elsker det?

– Det er noe med bevegelsene. Det at du gjør noe som ser så enkelt ut, men som er så vanskelig. Og at vi må smile mens vi gjør det. I fotball kan du vise følelser, her må du kanskje gjøre som ingenting, selv om du brekker foten på scenen, smiler Sven Bjarne, og ser ut som han mener det.