Harry Skulerud (til venstre) er trener en gjeng med talentfulle 15 - 18 åringer i Skudenes UIL. Etter Skulerud fra venstre ser vi: Håvard Vikra, Andreas Isaksen, Maxime Lescoute, Harald Haugeberg Schnell, Audun Olsen, August Endresen , Preben Fauskanger og Tom Olav Olsen. Spillere som vanligvis spiller, men var skadet under denne kampen: Kasper Urvik (16 år) og Sander Sønderland (15).
Harry Skulerud (til venstre) er trener en gjeng med talentfulle 15 - 18 åringer i Skudenes UIL. Etter Skulerud fra venstre ser vi: Håvard Vikra, Andreas Isaksen, Maxime Lescoute, Harald Haugeberg Schnell, Audun Olsen, August Endresen , Preben Fauskanger og Tom Olav Olsen. Spillere som vanligvis spiller, men var skadet under denne kampen: Kasper Urvik (16 år) og Sander Sønderland (15).

Gutter blir menn i Skudeneshavn

Skudenes UIL har fått en tøff seriestart i fjerde divisjon. Men med en haug av unggutter på vei fram, bygger trener Harry Skulerud et fundament som kan gi laget suksess på lengre sikt.

Skudenes UIL har fått en tøff seriestart i fjerde divisjon. Men med en haug av unggutter på vei fram, bygger trener Harry Skulerud et fundament som kan gi laget suksess på lengre sikt.

Skudenes UIL har fått en mareritt start på sesongen i fjerde divisjon, med fire strake tap og 3 – 20 i målforskjell. Allikevel er det ingen krisestemning i klubben. Og Harry Skulerud har fortsatt stor tillit i trenerrollen.

– Vi har jo nærmest et helt nytt lag i år, hvor flere urutinerte spillere som i fjor spilte på gutter 16 laget, er blitt sentrale på a-laget. Det gjør det ikke enklere at flere av de noe eldre spillerne jobber offshore og forsvinner i perioder. Ikke har vi heller hentet forsterkninger utenfra, og satser på egne spillere. Noe som gjør at vi trenger litt tid på å bygge opp et nytt lag, sier Skulerud.

Han er imponert over ungguttene, men innser at de har mer talent, enn taktiske ferdigheter.

– Spillemessig er det ikke så «hallgale» i perioder, men vi blir straffet veldig for personlige feil. Gjør vi en feil, mangler spillerne rett og slett rutine nok til å se hva de må gjøre for å rette opp. Det går på press og sikringsforhold. Vi er for dårlige en mot en, og mangler foreløpig evne og rutine nok til å lese ting før de skjer, for dermed å forhindre farligheter mot eget mål. Helt nøkternt sett, har flere av spillerne blitt kastet inn på dette nivået 1 – 2 år for tidlig. Men guttene vil stadig få mer rutine, og bli mer samspilte i løpet av sesongen, så vi vil heve oss.

Taper de viktige situasjonene

Til tider spiller laget bra fotball, og i den siste kampen mot Torvastad kunne laget fint ha scoret flere mål i første omgang.

– Vi har et positivt fokus etter hver kamp, hvor vi jobber med å gjøre de gode periodene våre lenger, og lar de dårlige periodene ikke bli fullt så dårlige. Dessverre slipper vi inn litt for enkle mål, men jobber stadig med å luke vekk ting, og jobber mye i forhold til dødball. Nå er det slik at vi taper de situasjonene som er viktige foran eget og motstanderens mål, noe som er typisk for et urutinert og lite samspilt lag. Så lenge spillerne står på slik de gjør, vil vi bli bedre utover sesongen.

Laget har en forsiktig målsetting for våren.

– Målet er å ta 6 – 8 poeng denne våren, og håper vi kan heve oss et par hakk til høsten.

Preben Fauskanger (15 år) er med i FKH-team og har spilt kamper for Gutter 16 års laget til FKH. I Skudenes får han utvikle seg i rekordfart på a-laget.

Preben Fauskanger (15 år) er med i FKH-team og har spilt kamper for Gutter 16 års laget til FKH. I Skudenes får han utvikle seg i rekordfart på a-laget.

Preben Fauskanger (15 år) er en av tre SUIL-spillere som er med i FKH-team, og en av flere talentfulle spillere på vei fram.

– Jeg er takknemlig for muligheten på a-laget, og en flott mulighet til å utvikle meg som spiller. Nivået i fjerde divisjon skremmer ikke, men det er raskere tempo og mer fysisk krevende enn jeg er vandt med.

Han er opptatt av personlig utvikling.

– Selv om det går dårlig nå, tror jeg vi vil bli bedre utover, og trenger mer tid på å bli mer samspilte. For egen del prøver jeg å lære av egne feil, for på den måten bli en bedre spiller.

Skudenes UIL spiller på fredag hjemme mot Vats 94 / Skjoldar.

Harry Skulerud (til venstre) er trener en gjeng med talentfulle 15 - 18 åringer i Skudenes UIL. Etter Skulerud fra venstre ser vi: Håvard Vikra, Andreas Isaksen, Maxime Lescoute, Harald Haugeberg Schnell, Audun Olsen, August Endresen , Preben Fauskanger og Tom Olav Olsen. Spillere som vanligvis spiller, men var skadet under denne kampen: Kasper Urvik (16 år) og Sander Sønderland (15).

Harry Skulerud (til venstre) er trener en gjeng med talentfulle 15 – 18 åringer i Skudenes UIL. Etter Skulerud fra venstre ser vi: Håvard Vikra, Andreas Isaksen, Maxime Lescoute, Harald Haugeberg Schnell, Audun Olsen, August Endresen , Preben Fauskanger og Tom Olav Olsen. Spillere som vanligvis spiller, men var skadet under denne kampen: Kasper Urvik (16 år) og Sander Sønderland (15).