Janne Kongshavn - Victoria Faye Kjolberg of Norway

Du kan sponse Jannes vei mot OL

Janne Kongshavn fra Haugesund satser mot OL i strandvolleyball, sammen med sin makker Victoria Faye Kjølberg. Men trenger flere sponsorer for å få på plass egen trener.

Janne Kongshavn fra Haugesund satser mot OL i strandvolleyball, sammen med sin makker Victoria Faye Kjølberg. Men trenger flere sponsorer for å få på plass egen trener.

Norges Volleyballforbund har ikke økonomi til å støtte både dame- og herrelandslaget fullt ut. I fjor hadde Janne Kongshavn og Victoria Faye Kjølberg like gode resultater som herrelaget, men likevel har forbundet valgt å satse på herrene.

— Vi opplever dette urettferdig, men lar oss ikke stoppe og vil gi alt for å komme til OL. Nå har vi en landslagstrener på damesiden, men stillingen er svært liten og det er ikke prioritert oppfølging mot OL. Derfor satser vi nå på sponsor.no. Dette er et nytt konsept i Norge, men jeg har sett at flere av våre konkurrenter i utlandet har gjort lignende kampanjer med stor hell. Kanskje er det noen der ute som har lyst til å hjelpe oss litt på vei?

Dere har jo kjørt satsingen deres på egenhånd tidligere. Hvorfor har dere prioritert å bygge opp et støtteapparat rundt laget denne sesongen?

– Det er veldig viktig å ha støtteapparat rundt oss for å komme til OL. Konkurrentene våre har statistikk på oss som støtteapparatet gjør og trenere som legger opp «gameplan». Det er klart det er tøffere å måtte gjøre dette selv. Det som er fint er at vi er vant til å gjøre ting på egen hånd og blir ikke stresset av det. Vi har kommet svært langt alene, men nå for å nå vårt potensial trenger vi mer oppfølging

Hvor mye penger satser dere på å samle inn gjennom denne aksjonen?

– Vi har ingen store forventninger til denne aksjonen da vi vet at det er mange andre mye viktigere ting folk kan bruke penger på. Men jeg håper at det er noen der ute som syns det er kult at vi «gutser» på mot OL og som vil hjelpe oss litt på vei! Man støtter oss ved å trykke på linken: www.sponsor.no/jannevictoria. Man kan gi akkurat så mye man vil. Det er ulike takkegaver for ulike summer.

Hvordan går det med oppkjøringen mot sesongstart?

– Vi har hatt et supert treningsopphold her i Los Angeles. Treningen har skjedd med veldig mange gode lag og vi erfarer at nivået vårt absolutt har økt. Vi har forventning å ta flere steg, noe som er nødvendig hvis vi skal til OL. På veien dit har vi satt oss tre målsettinger. Foruten semifinaleplass i European Games, er målet karrierebeste i Major Stavanger og EM.

Du kan støtte Janne på følgende link: www.sponsor.no/jannevictoria