Julie Nilsen (t.v.), Kristin Maartmann og Simona Wolak.
Julie Nilsen (t.v.), Kristin Maartmann og Simona Wolak.

Samlet inn penger til Nepal-ofre

Elevene ved Grindhaug skole samlet inn over 30.000 kroner på én dag til Nepal-ofrene. Nå oppfordrer de flere skoler til å hive seg på.

«Oi! Jeg trodde ikke det var så mye penger» bryter Kjetil Magne Nilsen ut.

Det klirret godt i mynttelleren hos Skudenes & Aakra Sparebank i dag da elevrådet ved Grindhaug skole tok turen bort for å telle alle pengene de har samlet inn til Nepal-ofrene.

Tirsdag denne uken ga lærerne elevene leksefri mot at de jobbet for å samle inn penger. Elevene var spente mens pengene ble talt opp. Totalt samlet de inn 34.262 kroner – på én dag.

– Det er helt fantastisk hvor mye vi har samlet inn. Dette er med på å forandre mange liv, forteller elevrådsleder Kjetil Magne Nilsen.

Sterke inntrykk
Det er nå bekreftet at jordskjelvet som har rammet Nepal har kostet over 7500 mennesker livet. Dødstallene fortsetter imidlertid å stige, og Nepals regjering frykter at jordskjelvet, som er det verste jordskjelvet på over 80 år, har tatt minst 15.000 liv.

– Vi har hatt fokus på denne saken på fellessamlingen i dag. Elevene har fått med seg jordskjelvet, og det har gjort sterkt inntrykk på dem, sier lærer ved Grindhaug skole Kristin Maartmann.

Jordskjelvet har etterlatt tusener av barn og familier i en desperat situasjon. Mange har mistet alt de har. Situasjonen er kritisk og det haster for barna som står igjen helt alene. Derfor ville Grindhaug skole være med å hjelpe.

– Det startet med at en klasse skulle samle inn penger. Så fant vi ut at hele skolen måtte være med. Elevene har gjort mange forskjellige oppgaver. Noen har for eksempel hatt kafé, luftet hunder, laget middag og gjort husarbeid, sier Maartmann og legger til:

– Nå oppfordrer vi flere skoler til å gjøre det samme som oss. Vi hadde én dag med leksefri og klarte å få inn så mye penger. Tenk hvor mye vi kan få til sammen hvis flere er med.