Foto: Undulatsiden.no
Foto: Undulatsiden.no

Gammelt statussymbol på flukt

Helt siden den første grønne lille undulaten kom til Europa i 1840, har den vært høyt elsket. Det er også den grønne undulaten som forsvant fra hjemmet sitt på Gard i går kveld.

HAUGESUND: Det var Sir John Gould som tok med seg de første levende undulatene fra Australia til England for 175 år siden, og med det startet en ny næring i Europa. De grønne dvergpapegøyene ble statussymboler for de rike, og etterhvert så ettertraktet at Australia stanset eksporten.

Etter det har europeerne selv avlet fram undulater i ulike fargevarianter. Nå er den lille burfuglen allemannseie og tammere enn sin ville stamfar. Men de tar fremdeles til vingene om døra til buret står åpen.

Så se gjerne etter den lille bortkomne undulaten, og tips politiet om du ser snurten av den.