150429 SJODIN KORT

– Kunne ikke stole på politiet

Advokat Arvid Sjødin hevder han ikke kunne stole på opplysningene han fikk fra politiet i Birgitte Tengs-saken

BIRGITTESAKEN: Få personer i Norge kjenner etterforskningen av Birgitte Tengs-saken bedre en advokat Arvid Sjødin. Helt siden starten har han representert fetteren og hans familie i det som er en av norgeshistoriens største og mest omtalte drapssaker. 20 år etter drapet som rystet Karmøy og Haugalandet tar han bladet fra munnen.

– Det var en gradvis følelse av at det var noe som ikke stemte, og det var da jeg fant ut at jeg ikke kunne stole på politiet. Det var for mange spørsmål jeg satt med som ikke ble besvart, sier Sjødin i et lengre intervju med TV Haugaland.

Politiet har tidligere fått sterk kritikk for enkelte metoder som ble brukt under etterforskningen av drapssaken. Sjødin har selv et helt rom fullt med saksdokumenter fra etterforskningen. Fetteren og familien har siden drapet for 20 år siden forsøkt å få saken etterforsket på ny da de mener det er flere sider av saken som fremdeles kan etterforskes. Sjødin er av samme oppfatning og har fått inn flere tips han mener er relevante.

Får du inn tips på aktuelle perosner som kan være aktuelle både i Tina Jørgensen saken og Birgitte saken?

– Jeg har fått tips på det og det har jeg sjekket opp. Og det stemmer helt korrekt, sier Sjødin.

Se et større intervju med Arvid Sjødin på TV Haugaland i neste uke.