150412 gyt

Gytkjær slipper karantene

Christian Gytkjær slipper å sone karantene etter torsdagens feilaktige røde kort. Dermed er danslken klar for spill til søandagens kamp mot Sandefjord.

FOTBALL: Disiplinærutvalget i NFF har besluttet at Christan Gytkjær slipper karantene etter det røde kortet i forrige serierunde. Dermed kan dansken spille søndagens serierunde.

– Jeg er godt fornøyd med dette. Det er godt at feilen er rettet opp og jeg er klar til kamp, sier Gytkjær.

Det var like før pause under torsdagens bortekamp mot Bodø/Glimt at dansken fikk marsjordre etter sitt andre gule gkort. En avgjørelse som i ettertid skapte harnisk blant fotballeksperter i Norge. Utvisningen ble karakterisert som årets dårligste dommeravgjørelse, og mange mente dommer Martin Lundby ikke burde få dømme i Tippeligaen. FK Haugesund valgte, til tross for den åpenbare feilen, ikke å hive seg med i hylekoret.

Klubben sendte etter kampen en forespørsel om en vurdering av NFF. Disiplinærutvalget skriver i sin avgjørelse at «bildene viser, slik utvalget vurderer det, at Christian Lund Gytkjær takler rent på ball, og at dette ikke er en forseelse som kvalifiserer til frispark.»

– Jeg synes klubben har håndtert dette på en glitrende måte. Dermed har jeg sluppet å forholde meg så mye til saken, sier Gytkjær.

Spissen mener alt oppstyret rundt ikke har forstyrret forberedelsene til søndagens kamp.

– Jeg er klar til kamp, og har forberedt meg som vanlig, sier Gytkjær til TV Haugaland.