Hilde Juul og Susanne Clausen.
Hilde Juul og Susanne Clausen.

Toppen av turglede

BILLEDSERIE: Rundt 1000 mennesker deltok da «Haugesund på langs» ble arrangert for første gang, på søndag.
PÅ VARDAFJELLET: Hilde Juul og Susanne Clausen koste seg i finværet.

BILLEDSERIE: Rundt 1000 mennesker deltok da «Haugesund på langs» ble arrangert for første gang, på søndag.

Marsjen ble lansert som årets fineste søndagstur, og det er ikke utenkelig at de fikk rett. Selv om det seilte noen mørke nedbørskyer over himmelen, var det nærmest perfekte forhold, og det syntes på smilende turgåere.

«Haugesund på langs» arrangeres av Haugesund Turistforening og går innom sju topper før en kommer i mål (Nuten, Svartups, Orkjå, Kvednahaugen, Mosskardsfjellet, Vardafjellet og Storasundsfjellet). Daglig leder i Turistforeningen, Rolf Svendsen, forteller at det har gått over all forventning.

– Folk har lyst til å gå på tur. Bare noen legger til rette, så kommer de seg ut, og dette er kanonbra. Vi har hatt en drøm om å få dette til lenge, og det er tydeligvis noe folk liker, sier Svendsen.

LES MER I NESTE UKES PAPIRAVIS