Arkivfoto: Marius A. Haugen.
Arkivfoto: Marius A. Haugen.

Serveringssteder stengt etter storkontroll

Fredag kveld foretok Karmøy kommune en større kontroll av serverings- og utesteder. To ble stengt på stedet, mens det ble avdekket avvik flere steder.

KARMØY: Formålet med aksjonen var å sette fokus på blant annet arbeidskontrakter, verneombud- og helsetjeneste og omgang med alkohol.

Blant andre var politiet, brannvesenet, Arbeidstilsynet og Mattilsynet involvert.

Politiet har opprettet sak mot ett serveringssted hvor det ble avdekket bruk av narkotika.

Dessuten førte aksjonen til et utvisningsvedtak, etter at kontrollen avdekket en arbeidstaker med ulovlig opphold. Her anmeldes arbeidsgiver for bruk av ulovlig arbeidskraft.

Manglet bevilling

Ifølge politiet ble to serveringssteder stengt på grunn av manglende serveringsbevilling og det som beskrives som til dels alvorlige avvik innenfor brannsikkerhet.

Utover dette ble en rekke avvik, som mangler ved arbeidskontrakter, HMS-systemer og tilknytning til godkjent bedriftshelsetjeneste oppdaget.

I en pressemelding fra Karmøy kommune kommer det frem at politiet var fornøyd med gjennomføringen av aksjonen, og at samarbeidet mellom etatene fungerte godt.

– Aksjonen var todelt og rettet seg først mot serveringsbransjen og senere på kvelden mot utestedene, heter det i pressemeldingen.

Kontrollen pågikk mellom klokken 19.00 og 01.30.