21668_10152734094232703_5139597782012463213_n

Hvem er de to jentene som trøstet meg?

For to dager siden døde Junior, familien Anvedsens 10 år gamle hund. Da han satt gråtkvalt på Smådyrklinikken for å følge den irske setteren det siste stykket, kom det to ukjente 10-åringer og trøstet ham.

OMSORG: De to jentene pratet med Anvedsen og klappet hunden, før de forsvant inn i butikken for å kjøpe hundekjeks til Junior.

– Jeg tilbød dem penger etterpå, men det ville de ikke ha, sier en rørt Jan Anvedsen. – De to jentene var til utrolig trøst akkurat der og da, både for meg og Junior.  

Nå vil Anvedsen prøve å finne jentene for å takke dem. Han husker at de gikk i samme klasse på Solvang skole. TV Haugaland tar saken.

Rektor begynner jakten

På Solvang blir rektor Ingunn Færaas presentert for signalementet: En lyshåret og en mørkhåret jente, om lag ti år gamle. En av dem hadde hvit sykkelhjelm, den andre hadde regulering. Med andre ord, to av mange 10-åringer. Dette blir ingen lett oppgave.

– Jeg skal snakke med lærerne for 3. og 4. klasse, sier en smilende rektor. – Dette burde gi oss håp for framtida. Jeg opplever ofte at unger viser stor grad av empati. 

Færaas forteller at 3. og 4. klassingene på Solvang er gode på å bry seg om andre og hverandre.

– Da en av klassene vant 1500 kroner i forbindelse med en Beintøft-konkurranse, lurte de en stund på hva de skulle bruke pengene til. Men de landet til slutt på at de ville gi dem til barneavdelingen på sykehuset. 

Rektor er hørbart stolt på telefonen og lover å ta jakten på de to jentene videre.

På sporet

På slutten av dagen ringer rektor tilbake.

– Jeg har snakket med noen av lærerne. Jeg tror de går i tredje klasse. Læreren deres mente hun var rimelig sikker på hvem det var. 

I løpet av morgendagen kan vi altså ha funnet de to jentene som trøstet en gråtende hundeeier. Følg med på tvh.no.