Skjermbilde 2015-04-20 kl. 21.04.09

Drillet seg til Canada

Verden kan snart ligge åpen for jentene i Haugesund Drillkorps. I dag fikk de vite at de skal konkurrere i Drill Grand Prix i Canada.

HAUGESUND DRILLKORPS: Seks av utøverne i drillkorpset har kvalifisert seg til Drill Grand Prix i Canada i august. Både drillstavene og gleden stod i taket, da jentene i Haugesund Drillkorps tidligere i dag fikk vite at de er tatt ut til den internasjonale konkurransen

– Dette er det største vi har opplevd, ler fire av jentene i troppen.

Haugesund er langt framme

Haugesund kan hevde seg i drilldans internasjonalt. Drillkorpset leier inn instruktører, blant annet fra Nederland, for å perfeksjonere dansen. Og ved Haugesund Toppidrettsgymnas ble det opprettet en egen drillinje i fjor, hvor fem av utøverne i troppen kommer til å befinne seg fra høsten av. Linjen er den første i sitt slag i Norge.

– I fjor kom vi på andre plass i NM, sier en synlig stolt instruktør, Ine Elstad.

Det er Marte Austreim, Helene Heimtun, Vilde Romsloe, Martine Tysland, Susanne Kaldheim og Charlotte Storesund Toft som har kvalifisert seg til Grand Prix i Canada. Konkurransen finner sted 10.-11. august.

Drill er ikke hva det en gang var

Glem de hvite støvlene, de korte skjørtene og 17 maitoget. Drillkorpset er gått videre. Nå snakker vi akrobatikk, kroppsbeherskelse og koreografi.

– Vi har øvd inn et stykke fra filmen «Malevolence», sier Martine Tysland, som også er tatt ut med en solodans.

Det går alltids noen staver i gulvet under øvelsene, men med ti timers trening i uka pluss helger framover kan Haugesund drillkorps hevde seg i verdenstoppen. Men fremdeles venter de på guttene.

Se jentene drille i 1730-sendingen i morgen.