Salt

Bestiller norsk design

Stord-baserte Salt Ship Design leverer designet på to nye kinesisk-bygde fartøy som skal inn i Tolsa-flåten.

NÆRINGSLIV: Stord-baserte Salt Ship Design ble etablert i 2012 av blant annet tidligere Vik-Sandvik-grunnleggeren Egil Sandvik, men det unge designselskapet har etter bare tre år fått en god refereanseliste.

Nå har britiske Sealion Shipping som administrerer Toisa-flåten, bestilt de to ROV-støttefartøyene i det norske Salt-designet på det kinesiske verftet Qingdao Wuchuan Heavy Industry, det skriver maritime på sine nettsider.

Selskapet skal også levere designet på Maersk seks nye offshorefartøy som bygges på Kleven. Under bygging er også Siem Offshores to søsterskip som bygges i Tyskland.

Salt Ship Design har også på oppdrag fra Østensjø Rederi utviklet designet på et hotellskip. Dette fartøyet skal operere som hotell for plattformer i hav­områder verden over, blant annet i Mexico-gulfen og utenfor Brasil. I tillegg er modulene til Østensjø-fartøyet Edda Freya på plass på Kleven for ferdigstilling til å bli et Salt-designet konstruksjonsfartøy, etter å ha blitt fraktet på lekter fra Polen.