Skjermbilde 2015-04-15 kl. 10.31.17

Blir ny ansvarlig redaktør

Einar Tho, som det siste året har vært samfunnsredaktør i Haugesunds Avis, tar i dag over rollen som ansvarlig redaktør.

MEDIA: Den 39 år gamle telemarkingen har jobbet i Haugesunds Avis siden 2006, og kjenner både avisa og dens lesere godt. Det vil ifølge ham også merkes med ham som redaktør.

– Avisa skal i stor grad være som den er, men jeg ønsker at vi skal bli en enda synligere aktør i lokalsamfunnet, sier han til TV Haugaland.

Haugesunds Avis har vært gjennom flere runder med tøffe kutt som følge av dalende inntekter for mediebransjen. Stadig flere leser nyheter på nett, hvor konkurransen er enda større, og annonseinntektene langt lavere.

– Det er en utfordrende situasjon for hele mediebransjen, men vi har hatt en god start på året, og skal jobbe beinhardt for å styrke posisjonen, sier Tho.

Papiravisa et hovedprodukt

For det brede flertall av norske aviser, Haugesunds Avis inkludert, har antall abonnenter på papirutgaven i all hovedsak vært nedadgående.

– Hvor viktig blir denne fremover, Tho?

– Papirutgaven er viktig for veldig mange, og er fortsatt et hovedprodukt, særlig inntektsmessig. Men nettet, med levende bilder, blir stadig viktigere, sier han.

Hvem som tar over rollen som samfunnsredaktør, tidligere politisk redaktør, er ikke bestemt, men Tho vil selv ha en del av disse oppgavene frem mot en eventuell ansettelse.