Freeride

Fjellsida rett ned

Røldal blir frikjørernes eldorado i helgen.

SKIKJØRING: Utøverne som til helgen spenner fast skiene i Røldal trives best i puddersnø ned stupbratte fjellsider. Som en aldri så liten forsmak på hva som kan ventes siste helgen i april arrangeres junior NM i frikjøring lørdag kommende helg. Over 70 frikjørere mellom 7 og 18 år vil da sette utfor «Førsterenna» i Røldal.

Helga etter, fredag 24. og lørdag 25. april, er det imidlertid duket for virkelig spektakulær kjøring. Da samles verdenseliten i frikjøring i Røldal for det årlige Røldal Freeride Challenge.

– Røldal Freeride utviklet seg til å bli et av verdens mest prestisjefylte og ettertraktede frikjøringsrenn. I år er Røldal Freeride både firestjerners Freeride World Qualifier (høyeste nivå) og finale i Norgescupen i frikjøring, heter det i en pressemelding.

I fjor samlet rundt 2000 publikummere seg for å se spektakulær skikjøring på kloss hold. I år deltar 85 utøvere fra hele verden.