Skimmeland Aasheim

Bunnsolid FKH2 seier i serieåpningen

FK Haugesund 2 viste for alvor at de vil kjempe i toppen av tredje divisjon i ettermiddag. Åkra IL kjempet tappert, men ble løpende mye etter ballsikre og bevegelige FKH-spillere. 2-0 seieren var fortjent, og kunne vært større. 

Det var serieåpning for FKH2 og Åkra IL på Gymnasbane 2 i Idrettsparken i dag. Med a-lagets grusomme tap mot Rosenborg (0-6) i går, var FKH-supporterne blant de cirka 170 tilskuerne på sidelinjen sultne på en oppmuntring. Om varmen forsvant når solen gikk ned, var det mye godt spill på banen. FKH 2 tok tak i kampen fra første stund, med mye bra ballbesittelse og godt pasningsspill. Flere ganger ble Åkra regelrett utspilt av hurtige motstandere, som var flinke til å vende spillet fra side til side. På topp var Roope Riski rask og et uromoment som skapte åpninger for medspillerne sine.

Allerede etter seks minutter spiller hjemmelaget flott fotball, vender spillet fra høyre til venstre, og kommer igjennom forsvaret med et godt innlegg som går ut til venstre igjen, hvor Tor Andre Skimmeland Aasheim avslutter med et strålende skudd. 1-0 og FKH2 fortsetter videre med leken fotball, mye og god bevegelse. De har flere sjanser til å øke ledelsen, men er ikke presise nok i siste trekk. Åkra-keeper Elias Valderhaug er også en sikkerhet bakerst og gjør flere gode redninger.

Superredning av Bråtveit

Åkra på sin side ble baktunge i første omgang, og slet med å spille seg til de store sjansene. Helt til omgangens siste minutt, hvor først Lars Kristian Lund er nær etter et gjennomspill. FKH 2 får ikke avklart angrepet, hvor ballen går ut til Jakob Rasmussen, som smeller til med et fantastisk skudd. Alle ser ballen inn i vinkelen, men der henger FKH2-keeper Per Kristian Worre Bråtveit høyt og gjør en utrolig flott redning når han fister ballen over tverrliggeren. Det kunne gjerne vært kalt kampens store øyeblikk. ÅIL fikk derfor ikke sin ufortjente utligning og lagene gikk til pause med 1-0. Det lå i kortene at Roope Riski skulle ut, etter en god omgang, hvor han ble tatt tøft av Åkra-spillerne ved flere anledninger. Heldigvis så det ut som han forlot banen ved god helse.

I andre omgang var det bortelaget som begynte best, og ÅIL spilte seg til flere sjanser i starten av omgangen. Lars Kristian Lund har et godt skuddforsøk som blir blokkert til corner. Men sakte og sikkert spilte hjemmelaget seg inn i kampen igjen. Kampen er mer åpen enn i første omgang, men FKH2 er fortsatt det beste laget. Med Simon Diedhieu på banen forventer tilskuerne eksplosivitet og flere mål, men han virker litt overtent og sliter med å spille seg til de største sjansene. Da var spisskollega Riski mer heldig i de første 45 minuttene.

På slutten tar FKH2 mer og mer over igjen, og det er ikke ufortjent når Arent Emil Hauge smeller inn et skudd som går i en Åkra-spiller og finter ut keeper Valderhaug. Et heldig, men fortjent mål. Like etter kommer Eirik Sandstad inn for Åkra, endelig, vil mange si etter et lengre skadefravær. Han tar øyeblikkelig tak, men klarer ikke å lede laget sitt til noe sluttspurt. Like før slutt fikk Hauge ballen i mål til 3-0, men målet ble annullert på grunn av en situasjon i feltet. Dermed ebbet kampen ut med 2-0 seier til FKH 2.

Se kampfakta og billedserie under videointervju med FKH2 trener Espen Bull-Tornøe. 

Kampfakta:

Haugesund Idrettspark

FK Haugesund 2 – Åkra IL 2-0 (1-0)

Mål:

6 min. 1 – 0 Tor Andre Skimmeland Aasheim

83 min. 2 – 0 Arent-Emil Hauge

Dommer: Kim Andersson, Tasta IL

Gult kort: Stian Nilsen, Åkra IL

Tilskuere: Cirka 170 (halvparten forsvant sakte og sikkert etter at solen gikk ned)

FKH 2 (4-4-2): Per Kristian Bråtveit – Tor Andre S. Aasheim, Sebastian Rasmussen, Mirko Kramaric, Arne Bjordal – Arent-Emil Hauge (Jonas Wergeland fra 82.), Thomas Horneland, Robert Kling, Daniel Våge Nilsen (Berge Ohm fra 77.) – Erling Flotve Myklebust, Roope Riski (Simon Diedhiou fra 46.)

Åkra (4-2-3-1): Elias Valderhaug – Markus Skår, Ingvar Karlsen, Stian Nilsen, David O. Tveit – Jakob Rasmussen, André Helland (Eirik Sandstad fra 77.) – Tim Batigov (Jan Anders Langåker fra 43.min), Paul Arthur Aanensen, Eirik Hope Langåker (Andreas Rasmussen fra 46.) – Lars Kr. Lund.